ΜΗΝΥΜΑ του Αρχιεπισκόπου για την ημέρα της Μητέρας

Χριστός Ανέστη!

Σήμερα η γη τιμά τη μητέρα. Κάθε μητέρα, γιατί η ιδιότητα αυτή είναι μοναδική και τιμημένη.
Ο Θεός ο ίδιος θέλησε να έχει τη δική του Μητέρα. Μια Μητέρα κεχαριτωμένη και μεταξύ των γυναικών ευλογημένη.

Ο άνθρωπος είναι διπλά ευτυχισμένος διότι, αξιώθηκε να έχει όχι μια, αλλά δύο μητέρες, μια που τον γέννησε στη γη και Μια στον ουρανό.

Τα ζώα, δεν μιλούν, γι’ αυτό δεν μπορούν να εκφράσουν την αγάπη τους με λόγια στη μητέρα τους, όμως χρησιμοποιούν το ένστικτό τους και μι’ αυτό μας φανερώνουν πόσο χαίρονται όταν δέχονται το χάδι της μητέρας τους. Ένα χάδι που μόνο η μάννα ξέρει να το δίνει και το παιδί της να το ξεχωρίζει.
Δικαιολογημένα λοιπόν σήμερα όλα τα παιδιά ευγνωμονούν, τιμούν και εκδηλώνουν την αγάπη στη μητέρα τους και σε κάθε μητέρα με μια παγκόσμια γιορτή. Όμως η μητέρα αξίζει περισσότερο από μια ετήσια γιορτή, της αξίζει μια καθημερινή αγάπη και τιμή.

Χρόνια πολλά στις μητέρες του Αιγαίου, της Πατρίδας μας και του κόσμου όλου.

Τήνος, 9/5/2021

+ Νικόλαος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου