ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

                                                                                                                            

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΧΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Αρ.Πρωτ. 189/2014
Αρ. Φακ.  001/001 

Τήνος 22/5/2014

 

Αδελφοί μου και αδελφές μου,

πλησιάζει η ημέρα κατά την οποία οι σημερινοί μαθητές του Χριστού θα συνοδέψουμε νοερά το διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου, Πάπα Φραγκίσκο και το διάδοχο του αδελφού του, Αποστόλου Ανδρέα, Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, οι οποίοι  αδελφωμένοι πορεύονται προς τον κήπο της Γεθσημανής. Εκεί  ο Ιησούς Χριστός, πριν από  περίπου δυο χιλιάδες χρόνια,  λίγο πριν από το πάθος του, προσευχήθηκε στον Πατέρα του λέγοντας: «Πατέρα μου, αν είναι δυνατόν, ας μην πιω αυτό το ποτήρι. Όμως ας μη γίνει το δικό μου θέλημα αλλά το δικό σου». (Ματθ. 26, 39).
Το προσεχές τριήμερο, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, 24, 25 και 26 Μαΐου 2014, η καρδιά της Εκκλησίας του Χριστού, Ανατολής και Δύσης, Δύσης και Ανατολής, θα κτυπά εκεί στους Αγίους Τόπους,  όπου  ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός περπάτησε, κήρυξε, ευσπλαχνίστηκε, συγχώρησε, θεράπευσε, ανάστησε, πέθανε και αναστήθηκε  προς χάριν όλων μας.
Είναι στιγμές που οφείλουμε να βιώσουμε όλοι μαζί. Να συνοδέψουμε με την προσευχή μας τους δύο  Προκαθημένους, τους Προσκυνητές της  αγάπης και της ελπίδας για την κοινή πίστη.
Είθε, ο Αναστημένος Χριστός να συνοδοιπορεί  με τους δύο σημερινούς Πατέρες της Εκκλησίας. Στην πορεία τους προς τους Αγίους Τόπους να τους «ερμηνεύει τις Γραφές να τους καίει τις καρδιές» (Λουκ. 24,32), ώστε επιστρέφοντας  στις Αποστολικές τους Έδρες, όπου το Πνεύμα το Άγιο κατέστησε διαδόχους των αδελφών Αποστόλων Πέτρου και Ανδρέα, να μεταδίδουν τη φλόγα της αγάπης σε κάθε μέλος της Εκκλησίας. Έτσι με ανανεωμένη κι ενισχυμένη την καρδιά μας από την αγάπη του Χριστού να συνεχίσουμε την αδελφική πορεία προς την ενότητα των Εκκλησιών για τη δόξα  του Θεού Πατέρα και το δικό μας πνευματικό όφελος.
Παρά τις όποιες  στείρες αντιλήψεις και ξένες προς την εντολή της αγάπης του Χριστού συμπεριφορές μας,  η Εκκλησία του Χριστού συνεχίζει να προσεύχεται, να εργάζεται  και να προσδοκά την εκπλήρωση της προσευχής του Κυρίου «ίνα πάντες εν ώσιν» (Ιωάν. 17, 22).
Ας ξεχάσουμε αυτό το τριήμερο τα λίγα που μάς χωρίζουν και ας σκεφθούμε τα πολλά που μάς ενώνουν. Ας αφήσουμε την «αγάπη του Χριστού να συνέχει ημάς». (Β’ Κορινθ. 5, 14).

Ο επίσκοπός σας
+Νικόλαος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου