ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Αρ.Πρωτ.53/2015
Αρ. Φακ. 900/900Ζ

  Τήνος 8/3/2015

 

ΜΗΝΥΜΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Αγαπητές μου,

Εσείς οι γυναίκες, χάρη στην κλήση σας και την αποστολή σας,  έχετε στα χέρια σας  τις ηθικές τύχες της ανθρωπότητας, όχι μόνο επειδή  είστε το ιερό,  όπου αναπτύσσεται το μυστήριο της ζωής, αλλά και διότι ζώντας δίπλα  στον άνδρα, ως  σύζυγοι και μητέρες, κρατάτε στα χέρια σας  τις καρδιές τους  και επομένως την εξουσία  και τη δύναμη  να τις προσανατολίζετε  και να τις κατευθύνετε.

Δεν υστερείτε ούτε στο καθήκον  των προνομιούχων και αναντικατάστατων παιδαγωγών. Μένετε κοντά στα παιδιά σας, όπως μόνο μια μητέρα μπορεί να σταθεί. Τα κατανοείτε, τα καθοδηγείτε και τα διορθώνετε με εκείνη την τρυφερότητα και ευαισθησία  που μόνο μια μητρική καρδιά διαθέτει.  

Συνοδεύετε τα παιδιά σας και στη θρησκευτική πορεία. Μες τη δική σας  μαρτυρία πίστης  τους μεταδίδετε τη χαρά που νιώθετε όταν βιώνετε την προσωπική σας πίστη.

Θέλω να ευχαριστήσω  αυτή την ημέρα  όλες τις γυναίκες  που είναι ενεργά μέλη της τοπικής μας εκκλησιαστικής κοινότητας, τις αφιερωμένες στον Κύριο Μοναχές, τις σεβαστές πρεσβυτέρες των ιερέων της αδελφής μας Ορθόδοξης Ορθόδοξης, τις κατηχήτριες, στις ασκούμενες σε έργα αγάπης, όσες συμπαρίστανται στους  ασθενείς  και ιδιαίτερα τις ανήμπορες και με ειδικές ανάγκες γυναίκες για το όμορφο παράδειγμα δύναμης και πίστης που μας δίνουν.

Ευχαριστώ επίσης όλες τις γυναίκες  που μέσα στους τομείς της κοινωνίας, στο σχολείο, στα  νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, στους οίκους ευγηρίας, στην πολιτική και στην πολιτιστική δραστηριότητα του  τόπου μας,  έχουν ενεργό ρόλο και με τη διαφάνεια ψυχής  και γενναιοδωρίας προσφέρουν αναντικατάστατη προσφορά αγάπης.

Εύχομαι ο Κύριος να σας ευλογεί, με τις ικεσίες της Παναγίας της νέας και της κατ’ εξοχήν γυναίκας, Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων.

 

Με αγάπη Χριστού
+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου