ΜΗΝΥΜΑ για τη γιορτή της μητέρας

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ 

ΜΗΝΥΜΑ
για τη γιορτή της μητέρας

Χριστός Ανέστη!

Αγαπητές μητέρες, 

Πως να μην θυμηθούμε αυτή την ημέρα την αφιερωμένη σε σας και πριν από όλες τη Μητέρα του Θεανθρώπου Χριστού!
Είναι λοιπόν σ’ Εκείνην που στρέφουμε ιδιαίτερα την προσοχή μας και την προσευχή μας και της ζητούμε να σας προστατεύει παντού και πάντοτε.
Στρέφουμε  το νου και την καρδιά μας  προς όλες και την κάθε μια σας χωριστά:
Προς εσάς τις ευτυχισμένες και  δυστυχισμένες, τις ελεύθερες και τις σκλαβωμένες της αδικίας και της βίας, τις πονεμένες και τις σταυρωμένες.
Προς εσάς πνευματικές μητέρες  που  αγκαλιάζετε και φροντίζετε, ως παιδιά σας, όλα τα παιδιά της γης και ιδιαίτερα εκείνα που δεν γνώρισαν τη δική τους φυσική μητέρα.
Προς εσάς τις ξεχασμένες μητέρες από τα ίδια τα παιδιά σας και τις απομονωμένες στα σπίτια σας ή στους οίκους ευγηρίας. Διακρίνουμε  στα πρόσωπά σας το πόνο που δημιουργεί η απουσία των παιδιών σας. Ξέρουμε πως, τη νύκτα που δεν κοιμάστε, σκέπτεστε την επιστροφή στο σπίτι σας.
Γνωρίζουμε ότι δεν φθάνουν όλα τα ρόδα του κόσμου  για να καταπραΰνουν το πόνο σας  και να διώξουν την πικρία που προκαλούν τα τόσα αγκάθια που συνοδεύον την ιερή αποστολή σας.
Γι’ αυτό σήμερα εμείς σας στέλνουμε μία ανθοδέσμη διαφορετική, τη προσευχή μας. Είναι αυτή που έχει μόνο ροδοπέταλα και είναι χωρίς αγκάθια.

 

Χρόνια σας πολλά!

Τήνος 07/05/2016

+Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Ενοριών 10-11 Δεκεμβρίου 2022

 Οικισμός Ενορία 10-11 Δεκεμβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου