ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 

 

Αρ. Πρωτ. 118/2015
Αρ. Φακ. 001/001

Τήνος 8/5/2015

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Αγαπητές Μητέρες,

όλοι γνωρίζουμε πως μία κοινωνία ανθρώπων χωρίς μητέρες θα ήταν απάνθρωπη. Οι αληθινές μητέρες είναι εκείνες που ξέρουν πάντα να δίνουν μαρτυρία, αφοσίωσης, ψυχικής δύναμης και αγάπης που φθάνει μέχρι τη θυσία. Είναι εκείνες που εξασφαλίζουν την καλύτερη και πρώτη τροφή  στα παιδιά τους, τα φροντίζουν με τόση αγάπη κι αν τύχει ν’ αρρωστήσουν, ξαγρυπνούν στο προσκέφαλο τους. Εκείνες πρώτες τους  μιλούν για το Θεό. Τους μαθαίνουν τα πρώτα σύμβολα της πίστης, τις πρώτες προσευχές, τις απλές πράξεις ευλαβείας και τους μαθαίνουν να αγαπούν το Θεό κι όλους τους ανθρώπους.

Η Παναγία και η Εκκλησία είναι  πνευματικές μητέρες η καθεμιά με τον τρόπο που την κατέστησε ο Δημιουργός Θεός. Όμως χωρίς τις φυσικές μητέρες, οι πνευματικές θα ήταν χωρίς παιδιά.

Αγαπητές μητέρες, την ημέρα της παγκόσμιας γιορτής σας  θα προσευχηθώ ιδιαίτερα για σας. Σας  εμπιστεύομαι στην κατ’ εξοχήν Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων. Σας απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αναντικατάστατη προσφορά σας στην οικογένεια, στην Εκκλησία, και σε όλη την ανθρώπινη κοινωνία και σας εύχομαι υγεία και χρόνια πολλά!

Με σεβασμό και αγάπη

 

+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου