ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ

Αρ.Πρωτ
Αρ. Φακ.

Τήνος 7/3/2015

 

ΜΗΝΥΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ

 

Αγαπητοί εθελοντές και εθελόντριες της Κάριτας

Σ’ αυτή τη Δεύτερη Κυριακή της Τεσσαρακοστής που η Εκκλησία καλεί τα μέλη της να βοηθήσουν ακόμη και με τον οβολό τους συνανθρώπους μας, που στερούνται της τροφής, της στέγης και άλλων απαραίτητων αγαθών για μια αξιοπρεπή ανθρώπινη ζωή,  η σκέψη μου στρέφεται προς εσάς.

Σκέπτομαι τα καθαρά και εργατικά χέρια σας, τις ελεύθερες και γενναιόδωρες καρδιές σας, την ανιδιοτελή προς τους φτωχούς προσφορά σας. Όσο πληροφορούμαι και διαπιστώνω τις δραστηριότητες σας τόσο αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω με ευγνωμοσύνη ότι εσείς είστε  οι αληθινοί και ειλικρινείς εκφραστές της  αξιοπρέπειας των φτωχών.

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, σ’ αυτή την  ημέρα της Κάριτας  ανανεώνω την προσωπική μου προς εσάς εκτίμηση  και σας επαναλαμβάνω το μεγάλο «ευχαριστώ» όλης της Εκκλησίας. Η χριστιανική σας μαρτυρία  ας κεντρίσει  τη συνείδηση όσων μπορούν να σκεφθούν και να συνδράμουν τον φτωχό αδελφό.

Καλώ τον εαυτό μου και όλα τα μέλη της Εκκλησίας τη Δεύτερη αυτή Κυριακή της  Τεσσαρακοστής να αποδείξουμε ότι έχουμε συνειδητοποιήσει πως ,  «η πίστη χωρίς τα έργα είναι νεκρή» και να δώσουμε μία γενναιόδωρη προσφορά για τα έργα αγάπης της Εκκλησίας

Μην ξεχνάμε ότι ο Κύριος μας είπε: «Ό,τι κάνετε σε ένα  από τους μικρούς αυτούς αδελφούς μου σε μένα το κάνατε»!

Με την πατρική μου ευλογία

Ο επίσκοπός σας
+Νικόλαος

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου