Με χαρά και αγαλλίαση η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ στη Νάξο

Μια εβδομάδα μετά την επισκοπική του χειροτονία ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναλήψεως των καθηκόντων στην Αρχιεπισκοπή Νάξου – Τήνου του Σεβασμιοτάτου π. Ιωσήφ Πρίντεζη, με την επίσημη ενθρόνισή του στην Έδρα της Μητροπόλεως στη Νάξο.

Ο Σεβασμιότατος π. Ιωσήφ, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο, πρώην Νάξου – Τήνου Σεβασμιότατο π. Νικόλαο, από τους γονείς του και την αδελφή του, κατέφθασε στο νησί της Νάξου την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

Η τελετή της ενθρόνισης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 και ξεκίνησε στις 7.00 το απόγευμα. Στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού υποδέχτηκε το νέο Ποιμενάρχη ο Εφημέριος π. Γιώργος Παλαμάρης.

Ο Σεβασμιότατος ασπάστηκε το Σταυρό και ράντισε με αγιασμό το εκκλησίασμα. Στη συνέχεια κινήθηκε προς το Ιερό του Αρτοφορίου, όπου προσευχήθηκε μπροστά στο Πανάχραντο Μυστήριο. Έπειτα εισήλθε στο σκευοφυλάκιο, όπου ενδύθηκε τα Ιερατικά Άμφια για να ξεκινήσει στη συνέχεια η Θεία Ευχαριστία.

Ο Σεβασμιότατος Νικόλαος στην αρχή της Θείας Λειτουργίας παρέδωσε την ποιμαντική ράβδο της Μητροπόλεως στον Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ, τον οδήγησε στο θρόνο και η Ιεροτελεστία συνεχίστηκε κανονικά.
Λίγο πριν την ευλογία δύο μέλη της Ενορίας καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ και του πρόσφεραν ως δώρο μια Επισκοπική Μίτρα. Έπειτα ευχαρίστησαν τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο προσφέροντάς του ένα φωτογραφικό λεύκωμα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, ο οποίος  μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη θερμή σχέση που είχε αναπτυχθεί με τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο και του χάρισε ένα αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.
Καλωσόρισε δε, το Σεβασμιότατο Ιωσήφ και του πρόσφερε έναν επιστήθιο Σταυρό.
Στο Ιερό μαζί με τους Αρχιερείς συλλειτούργησαν, ο Εφημέριος π. Γιώργος, ο π. Μάρεκ Wysocki, o π. Ιωάννης Σκλάβος και ο π. Αλέξανδρος Πέρρος. Τελετάρχης ήταν ο π. Ριχάρδος Taraszkiewicz, ενώ διακονούσε ο Ιεροδιάκονος Μάριος Φώσκολος.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τους π. Κωνσταντίνο Κύλη, π. Νεκτάριο Αλεξόπουλο και π. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτριος Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νάξου κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου κ. Μάρκου, εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών και άλλων πολιτιστικών Σωματείων.

πγπ

Φωτογραφίες: Ιερώνυμος Ρεμούνδος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου