Με τον μπαμπά όλα είναι υπό έλεγχο

Με τον μπαμπά όλα είναι υπό έλεγχο

Ενώ βρισκόμουν σε ένα χειρουργείο ενός νοσοκομείου, είδα να μπαίνει κάπως επειγόντως ένα παιδί, ο Λουκάς, στην αγκαλιά της μητέρας του. Ο γιατρός πήρε τον μικρό από την αγκαλιά της μητέρας του για να τον βάλει στο ήδη έτοιμο κρεβατάκι, για να μπορέσει να παρέμβει στην πληγείσα περιοχή.

Μόλις τον έβαλε στο κρεβατάκι, ο Λουκάς άρχισε να αντιδρά και να κλαίει τόσο πολύ που ο γιατρός δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

Η μαμά τον ξαναπήρε αγκαλιά και ο μικρός ηρέμησε και αποκοιμήθηκε. Έτσι ο χειρουργός μπόρεσε να ξεκινήσει την επέμβαση. Με το ξεκίνημα μερικών τσιμπημάτων πόνου το παιδί περιορίστηκε σε μια γκριμάτσα και κάρφωσε το βλέμμα του πάνω στο χαμογελαστό πρόσωπο της μητέρας που το καθησύχαζε, αφήνοντας το να καταλάβει ότι όλα ήταν υπό έλεγχο.

Όσο επώδυνη κι αν είναι κάθε παρέμβαση που η ζωή ή οι καταστάσεις μας επιφέρουν, μπορεί να ξεπεραστεί εάν σε κάθε «τσίμπημα» ρίχνουμε μια ματιά στο πρόσωπο του Θεού – Πατέρα που χαμογελώντας μας καθησυχάζει, ότι όλα και πάντα, εάν πιστεύουμε στην αγάπη του, είναι υπό έλεγχο.
Είναι πάντα κατά τη διάρκεια του πόνου  και από τον πόνο που γεννιέται η ανάγκη να μάθουμε να μην σηκώνουμε ποτέ το βλέμμα από το πρόσωπο του Πατέρα.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου