ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Για δεύτερη φορά, από τότε που οξύνθηκε το μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί της Μυτιλήνης, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, με την ιδιότητα του Αποστολικού τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Χίος-Μυτιλήνη και Σάμος) επισκέφθηκε το νησί.
Η κατάσταση στο νησί παραμένει πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι καθημερινά έρχονται πλοία στο νησί για να μεταφέρουν σε άλλο σημείο της Χώρας μας χιλιάδες μετανάστες που επιθυμούν να μεταβούν σε χώρες της Ευρώπης που έχουν επιλέξει για μια καλύτερη ζωή. Είναι γεγονός ότι όσοι φεύγουν άλλοι τόσοι έρχονται κι το πρόβλημα συνεχίζεται.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, με την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Νικολάου πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη σύσκεψη με την παρουσία της κυρίας Μάρις Στέλλα, εκπροσώπου της Κάριτας Ελλάς, του κυρίου Ρόμπερτ, εκπροσώπου Κάριτας Αγγλίας και του κυρίου Πάτρικ, εκπροσώπου της Διεθνούς Κάριτας που έφθασαν στο νησί προκειμένου να έχουν μια εικόνα με τα ίδια τους τα μάτια.
Στη Σύσκεψη ήταν παρόντες ο Γενικός Βικάριος της Καθολικής Επισκοπής Χίου π. Ριχάρδος και ο εφημέριος Χίου και Μυτιλήνης π. Λέων
Έγινε μία λεπτομερής ενημέρωση από τον Αρχιεπίσκοπο για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και για τους εθελοντές της ενορίας μας στη Μυτιλήνης, οι οποίοι υπερβαίνοντας τους εαυτούς των κάνουν ότι είναι δυνατόν γι να βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος της Κάριτας.
Είναι πράγματι εντυπωσιακή και υποδειγματική η προσφορά που εξασφαλίζει ο εφημέριο π. Λέων με του εθελοντές της μικρής ενορίας μας της Μυτιλήνης μαζί τους και με τη βοήθεια της Κάριτας Ελλάς επιτελούν με τον καλύτερο τρόπο την εντολή της αγάπης με συγκεκριμένους και εφικτούς τρόπους.

Ήδη στο νησί υλοποιείται ένα πρώτο πρόγραμμα συμπαράστασης από την Κάριτας Ευρώπης με τη βοήθεια της Κάριτας Ελλάς και την ενεργό συμμετοχή εθελοντών της ενορίας μας στη Μυτιλήνη.
Οι εκπρόσωποι των Κάριτας Ευρώπης και Διεθνούς μας βεβαίωσαν ότι ακολουθεί δεύτερο πρόγραμμα και αργότερα ένα πολύ μεγαλύτερο τρίτο πρόγραμμα.
Σίγουρα οι ανάγκες είναι πολλές και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η Κάριτας έχει μία ενεργό συμμετοχή στην ανακούφιση αυτών των ξεριζωμένων αδελφών μας.
Η ζωή στη Μυτιλήνη έχει ριζικά αλλάξει και οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι οι περισσότεροι που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης παρά οι Έλληνες. Οι υπαίθριοι χώροι γύρω από το λιμάνι, όλα τα πεζοδρόμια, με σκηνές ή χωρίς σκηνές με μόνο λίγα καρτόνια καταγής, είναι ο τόπος διαμονής των ταλαιπωρημένων αυτών συνανθρώπων μας. Συχνά κάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα ή διανύουν χιλιάδες μίλια μες το Αιγαίο ή τη Μεσόγειο για αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.
Μοναδικός σκοπός τους να βρουν μια μόνιμη εγκατάσταση, εργασία για να κερδίζουν τίμια το ψωμί τους και προπάντων την ελευθερία τους. Εδώ έχει σταματήσει ο θόρυβος των θανατηφόρων βομβών και καθημερινά προφέρεται από πρόσωπα και θεσμούς μόνο η σωτήρια βόμβα της αγάπης μας. 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου