Με λαμπρά Θυρανοίξια η επαναλειτουργία του παρεκκλησίου του Αγ. Ιωσήφ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ

 

(πηγή: www.politischios.gr)

Την ικανοποίησή του για την αποκατάσταση μίας ιστορικής αδικίας σε βάρος της Καθολικής Επισκοπής Χίου, αυτή της ανακατασκευής του ιστορικού παρεκκλησίου του Αγίου Ιωσήφ του Γαλλικού Κολλεγίου, εξέφρασε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Αιγαίου Ιωσήφ Πρίντεζης.

Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ιερό Παρεκκλήσιο, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες ανακατασκευής, σημειώνοντας ότι για την Καθολική Επισκοπή Χίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι, ο συγκεκριμένος λατρευτικός χώρος δεν θα είναι μουσειακός αλλά θα λειτουργεί κανονικά καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Για εκπλήρωση μίας βασικής εκκρεμότητας της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που κληρονόμησε  η Περιφερειακή Ενότητα Χίου έκανε λόγο, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος.

«Πρόκειται για μία εκκρεμότητα 20 ετών. Με αίσθημα ευθύνης και παρά τις δυσκολίες τρέξαμε αυτό το έργο. Παρά το σύντομο διάστημα των 2 ετών θέσαμε αυτό το έργο στις βασικές μας προτεραιότητες, πιστεύοντας ότι, το οφείλαμε στον πολιτισμό και στην ιστορία της Χίου», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Η ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα στην ΕΡΤ

Η Δημόσια Τηλεόραση θα καλύψει και θα μεταδώσει ολόκληρο το επίσημο πρόγραμμα του Προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα μας. Από την άφιξη του το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, το πρωί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έως και την αναχώρηση του τη Δευτέρα