Με ιδιαίτερη Λαμπρότητα η Αγία Δωρεά στο Σμαρδάκιτο

Με ιδιαίτερη Λαμπρότητα η Αγία Δωρεά στο Σμαρδάκιτο


 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Αγία Δωρεά στην μικρή μας ενορία. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος Πρίντεζης λόγο κωλύματος του λειτουργού μας π. Ριχάρδου Ταράσκεβιτς. 

Στην αρχή τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία της Δωρεάς του Κυρίου μας στους ανθρώπους, στους δρόμους του χωριού. 

Στο τέλος των δύο άκρων του χωριού είχαν δημιουργηθεί μικρά βήματα όπου εκεί έγινε μικρή στάση και δόθηκε η ευλογία στους παρόντες πιστούς. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αρμάος Παντελεήμων και Ξενόπουλος Αντώνιος. 

Οι καμπάνες κτυπούσαν χαρμόσυνα ενώ το εκκλησίασμα τόσο κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας όσο και κατά την διάρκεια της Λιτανείας συμμετείχε ενεργά ψέλνοντας και υμνολογώντας τον Κύριο. Λαϊκοι ανέγνωσαν τα βιβλικά κείμενα και τις δεήσεις των πιστών.Ευχαριστούμε το Σεβασμιότατο που για άλλη μία φορά ήρθε στην ενορία μας για να την εξυπηρετήσει παρόλο το ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμά του.

Θερμά συγχαρητήρια στο Μάρκο και στη Μαριέττα Φιοράντη που φρόντισαν τόσο τον Ναό του Αγίου Αντωνίου όσο και το φτιάξιμο των δύο βημάτων στα άκρα του χωριού έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η Λιτανεία.

Μάριος Φώσκολος

[module-468]

Διαβάστε περισσότερα : tinosvoice 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου