Με ιδιαίτερη Λαμπρότητα η Αγία Δωρεά στο Σμαρδάκιτο

Με ιδιαίτερη Λαμπρότητα η Αγία Δωρεά στο Σμαρδάκιτο


 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Αγία Δωρεά στην μικρή μας ενορία. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος Πρίντεζης λόγο κωλύματος του λειτουργού μας π. Ριχάρδου Ταράσκεβιτς. 

Στην αρχή τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία της Δωρεάς του Κυρίου μας στους ανθρώπους, στους δρόμους του χωριού. 

Στο τέλος των δύο άκρων του χωριού είχαν δημιουργηθεί μικρά βήματα όπου εκεί έγινε μικρή στάση και δόθηκε η ευλογία στους παρόντες πιστούς. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αρμάος Παντελεήμων και Ξενόπουλος Αντώνιος. 

Οι καμπάνες κτυπούσαν χαρμόσυνα ενώ το εκκλησίασμα τόσο κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας όσο και κατά την διάρκεια της Λιτανείας συμμετείχε ενεργά ψέλνοντας και υμνολογώντας τον Κύριο. Λαϊκοι ανέγνωσαν τα βιβλικά κείμενα και τις δεήσεις των πιστών.Ευχαριστούμε το Σεβασμιότατο που για άλλη μία φορά ήρθε στην ενορία μας για να την εξυπηρετήσει παρόλο το ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμά του.

Θερμά συγχαρητήρια στο Μάρκο και στη Μαριέττα Φιοράντη που φρόντισαν τόσο τον Ναό του Αγίου Αντωνίου όσο και το φτιάξιμο των δύο βημάτων στα άκρα του χωριού έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η Λιτανεία.

Μάριος Φώσκολος

[module-468]

Διαβάστε περισσότερα : tinosvoice 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου