ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ
 

Ο μήνας Ιούλιος προσφέρεται για πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ( θερισμός, παραθερισμός, κολύμπι κ.α.) και αποτελεί το μήνα – προσμονή όλων για την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών. Για την τοπική μας, ωστόσο, εκκλησία η περίοδος 20 – 26 Ιουλίου ήταν η επανέναρξη, μετά από 15 χρόνια, της παιδικής κατασκήνωσης στην περιοχή Κιουρά των Αγγέλων στον Τσικνιά.

Με την αμέριστη και καταλυτικής σημασίας βοήθεια των κατοίκων των χωριών των Πάνω Μερών (Στενή, Ποταμιά, Μυρσίνη, Κέχρος) η κατασκήνωση με τον τίτλο «Η Αγκαλιά των Αγγέλων) φιλοξένησε 42 παιδιά , δίνοντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν μια πρωτόγνωρη και πολύ εποικοδομητική εμπειρία.Σε ένα χώρο που νοστάλγησε τα παιδικά γέλια, οι κατασκηνωτές έμαθαν να συμβιώνουν, να εργάζονται, να μπορούν να λειτουργούν ως σύνολο στο παιχνίδι και ανέπτυξαν διάφορες δεξιότητες.
Σημαντικότερο όλων , όμως , είναι το γεγονός ότι καλλιέργησαν την πνευματικότητά τους και τη θρησκευτική τους ταυτότητα υπό την ποιμαντική καθοδήγηση του π. Σκλάβου Ιωάννη, π. Ψάλτη Νικολάου και της αδ. Παλαμάρη Λουκίας. Το παιχνίδι ασταμάτητο. Τα μπάνια υπό την επίβλεψη των έμπειρων υπευθύνων σε πρωινή και απογευματινή ημερήσια διάταξη. Οι βόλτες στην ύπαιθρο προκειμένου να αναπτυχθεί ο σεβασμός απέναντι στη φύση.
Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες και τα βραδινά κατασκηνωτικά παιχνίδια · όλα αυτά μεταμορφώθηκαν σε ένα πακέτο πολύτιμων εμπειριών που θα κουβαλούν τα παιδιά ως θησαυρό μέσα τους για την υπόλοιπη ζωή τους.
Σε μια τόσο δύσκολη και απαιτητική περίοδο , η εκκλησία μας σηκώνει τα μανίκια, ανασκουμπώνεται, ορθώνει το ανάστημά της ως οφείλει και δείχνει με το παράδειγμα των ποιμένων και του ποιμνίου της ότι η προστασία των παιδιών και η γαλούχησή τους με πνευματικά εφόδια αποτελεί αδιαπραγμάτευτο ζήτημα παρά τις αντιξοότητες που ανακύπτουν στην πορεία.

Παλαμάρης Μάρκος 

[module-480]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου