Μεταφορά της Εορτής της Αγίας Λουΐζας Ντε Μαριγιάκ

Μεταφορά της Εορτής της Αγίας Λουΐζας Ντε Μαριγιάκ

Κατόπιν ανακοινώσεως του Γενικού Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους του Αγ.Βικεντίου του Παύλου, που εδρεύει στο Παρίσι, και με τη σύμφωνη γνώμη του εκεί Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για τη Θεία Λατρεία, η εορτή της Αγ.Λουίζας Ντε Μαριγιάκ, συνιδρύτριας της μοναχικής τους κοινότητας, από φέτος μεταφέρεται στις 9 Μαίου αντί της 15ης Μαρτίου που εορτάζετο μέχρι σήμερα.

Έτσι οι Αδελφές του Ελέους που διατηρούν το Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδας» στην Ερμούπολη, θα εορτάσουν τότε την ιδρύτριά τους, καθώς και η Κάριτας Σύρου της οποίας είναι προστάτιδα.

Μετά από διάφορες μετακομιδές, η σορός της αναπαύεται σήμερα σε ένα από τα Βήματα που είναι αφιερωμένα σ’ εκείνη, στο παρεκκλήσιο του Ηγουμενείου των «Αδελφών του Ελέους», στο Παρίσι – Rue du Bac 140 (στο ίδιο παρεκκλήσιο της Παναγίας της «θαυματουργής μεντάλιας», που εμφανίστηκε το 1830 στην Αγ. Αικατερίνη Λαμπουρέ).

Πηγή: episkopisyrou.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου