ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σήμερα το πρωί στη Νάξο, παρόλο που βρισκόμαστε στο μήνα Μάρτη, που είναι η καρδιά του χειμώνα, ξημέρωσε μια όμορφη και σχεδόν καλοκαιρινή ημέρα, Κάποια όμως μαύρα σύννεφα έκαναν ένα περίεργο σχηματισμό στον ουρανό θέλοντας να μας βεβαιώσουν πως: «Δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή».

Πάνω από τη Χώρα της Νάξου μερικά σύννεφα σχημάτισαν ένα σταυρό για να μας θυμίσουν πως ήδη βιώνουμε την Τεσσαρακοστή και το βλέμμα μας πρέπει να είναι στραμμένο στο σταυρό. Τον κάθε λογής σταυρό που συμβολίζει τον πραγματικό Λυτρωτικό Σταυρό του Χριστού. Αυτόν που ενώνει ουρανό και γη.

Από τον ουρανό φέρνει την αγάπη του Θεού στον άνθρωπο της γης και από τη γη την αγάπη του ανθρώπου  προς το  Θεό  μέσω της αγάπης προς τον  συνάνθρωπο του.

Ακόμη και η φύση λοιπόν μας βοηθά να ζήσουμε μια γνήσια Τεσσαρακοστή με το βλέμμα μας στραμμένο ψιλά απ’ όπου έρχεται η σωτηρία μας μέσω του Σταυρού του Χριστού που μας οδηγεί στην Ανάσταση και τη Λύτρωση.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου