Μελέτη του Ευαγγελίου του Σαββάτου 1ης Εβδομάδας της Παρουσίας

MΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

της 1ης Εβδομάδας της Παρουσίας

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

 

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο (9, 35-10,1.6-8)

Τον καιρό εκείνο, ο Ιησούς περιόδευε όλες τις πόλεις και τα χωριά, διδάσκοντας στις συναγωγές τους και κηρύττοντας το ευαγγέλιο της βασιλείας και θεραπεύοντας κάθε ασθένεια και κάθε αρρώστια. Βλέποντας τα πλήθη, τα ευσπλαχνίσθηκε, διότι ήταν ταλαιπωρημένοι και εγκαταλειμμένοι σαν πρόβατα που δεν είχαν βοσκό. Τότε λέει στους μαθητές του: “Ο θερισμός είναι πολύς, οι εργάτες όμως είναι λίγοι. Παρακαλέστε, λοιπόν, τον κύριο του θερισμού για να στείλει εργάτες στο θερισμό του”.

Ο Ιησούς αφού κάλεσε τους δώδεκα μαθητές του, τους έδωσε εξουσία πάνω στα ακάθαρτα πνεύματα, για να τα διώχνουν και για να θεραπεύουν κάθε ασθένεια και κάθε αρρώστια.

«Αλλά πηγαίνετε, καλύτερα, στα χαμένα πρόβατα της γενιάς του Ισραήλ. Και όπου πάτε, να κηρύττετε λέγοντας: “Έφθασε η βασιλεία των ουρανών”. Να θεραπεύετε τους ασθενείς, να αναστήνετε τους νεκρούς, να καθαρίζετε τους λεπρούς, να βγάζετε τα δαιμόνια. Δωρεάν λάβατε, δωρεάν να δώσετε».

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

“Ο θερισμός είναι πολύς”: Διώξε μακριά την αμφιβολία πως δεν μπορείς να συναντήσεις τον Ιησού, γιατί Εκείνος ακόμη σήμερα συνεχίζει να περιδιαβαίνει όλες τις πόλεις και τα χωριά διδάσκοντας, κηρύττοντας και θεραπεύοντας, φανερώνοντας με αυτό τον τρόπο πως ερχόμενος να συναντήσει τον κόσμο η καρδιά του είναι γεμάτη από ευσπλαχνία για όποιον υποφέρει.

Ίσως κάποιος είχε κρυφτεί, είχε απομακρυνθεί σκεπτόμενος και θεωρώντας πως είναι ανάξιος της προσοχής και της αγάπης του Θεού. Κι όμως να η έκπληξη: ο Ιησούς πηγαίνει εκεί όπου κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί και ακριβώς εκεί σε «ψαρεύει».

Μέσα από το πλήθος επιλέγει μερικούς, επιλέγει εσένα που τον έχεις συναντήσει και έχεις αισθανθεί την αγάπη του να φωτίζει τη διάνοιά σου και έχει ζεστάνει την καρδιά σου και σε έχει θεραπεύσει. Τώρα που έχεις βιώσει τη σωτηρία, καλείσαι να κάνεις όπως Εκείνος, να γίνεις ένα μέσο σωτηρίας για τους άλλους. Η αποστολή είναι στα χέρια σου. Ποια ένδειξη εκτίμησης έχει ο Θεός για σένα; Ο ίδιος δείχνει πως έχει ανάγκη από την αγάπη σου, από τα χέρια σου, τα πόδια σου.

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ……

Αξίωσε με, Κύριε,
να είμαι ένας πειστικός μάρτυρας της σωτηρίας
που Εσύ συνεχίζεις να φέρνεις στον κόσμο.
Βοήθησέ με να νικήσω την τεμπελιά
που με κάνει να μην αναζητώ την αλήθεια
και να μην πηγαίνω ενάντια στο ρεύμα. ΑΜΗΝ

(πηγή: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 30 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου