Μελέτη του Ευαγγελίου της Τρίτης 1ης Εβδομάδας της Παρουσίας

MΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

 

ΤΡΙΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

 

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο (4, 18-22)

Τον καιρό εκείνο, ενώ ο Ιησούς περπατούσε κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας, είδε δυο αδέλφια, το Σίμωνα που λεγόταν Πέτρος και τον αδελφό του τον Ανδρέα, που έριχναν δίχτυ στη θάλασσα. Ήταν, πράγματι, ψαράδες.

Και τους λέει: “Ακολουθείστε με κι εγώ θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων”. Και εκείνοι αφήνοντας αμέσως τα δίχτυα, τον ακολούθησαν. Και προχωρώντας παραπέρα είδε άλλα δυο αδέλφια, τον Ιάκωβο του Ζεβεδαίου και τον αδελφό του τον Ιωάννη, μέσα στο πλοιάριο μαζί με τον πατέρα τους το Ζεβεδαίο, ενώ διόρθωναν τα δίχτυα τους και τους κάλεσε. Κι εκείνοι, αμέσως τον ακολούθησαν, αφήνοντας το πλοιάριο και τον πατέρα τους.

Λόγος του Κυρίου

 

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

“Άφησαν τα δίχτυα”

Ο Ιησούς μας καλεί πάντοτε. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει στη μέση μιας καταιγίδας που μας χτυπάει σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή μας. Άλλες φορές πάλι σε μια στιγμή κρίσης ή μεγάλου πόνου. Πολύ συχνά συμβαίνει μέσα στην συνηθισμένη καθημερινότητα. Και το κάλεσμα έρχεται ακριβώς την ώρα που σκοπεύουμε να ξεμπερδέψουμε τα δίχτυα της καθημερινής ζωής μας, την ασφάλεια μας, την ηρεμία μας. Να ακολουθείς τον Ιησού, αν και μπορεί να είναι μια επιλογή γεμάτη ενθουσιασμό, δεν είναι ποτέ πολύ απλή. Παρόλο που με τα λόγια και το μυαλό αναγνωρίζουμε πάντα πως είναι η καλύτερη επιλογή, δεν είναι ποτέ μια εύκολη επιλογή. Πού θα με πάει ο Κύριος; Γιατί με κάνει να πάω προς τα δεξιά, αν και εγώ νομίζω ότι ο δρόμος προς αριστερά είναι ο καλύτερος; Να αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε κάποιον που δεν είμαστε εμείς σημαίνει να μην ακολουθήσουμε το “δικό μας δρόμο”, αυτόν που εμείς χαράξαμε για τον εαυτό μας, για τη ζωή μας και για την ολοκλήρωσή μας, αλλά να ακολουθήσουμε το δρόμο που χαράχτηκε από κάποιον άλλο, που δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει. Χρειάζεται να γνωρίζουμε καλά εκείνο το πρόσωπο και να έχουμε μεγάλη πίστη σ’ Αυτόν. Είθε ο Κύριος να μας δώσει την επιθυμία να τον γνωρίζουμε ολοένα και καλύτερα. Είθε να μας δίνει μια ολοένα και μεγαλύτερη πίστη σ ‘Αυτόν. Είθε να αναγνωρίζουμε κάθε μέρα τη φωνή Του και να ξέρουμε να απαντάμε με αποφασιστικότητα στην πρόσκλησή Του, με τη βεβαιότητα πως ο δρόμος που χάραξε για μας είναι ο καλύτερος για τη ζωή μας.

Ας είναι ευλογημένος ο Θεός, η οδός μας.

Στοχασμός του don Pino Terranova

 

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ……

Άνοιξε τα μάτια μου, Κύριε,
για να συνειδητοποιήσω την παρουσία σου.
Άνοιξε τα αυτιά μου Κύριε,
για να ακούσω τη φωνή σου που με καλεί.
Άνοιξε την καρδιά μου Κύριε,
ώστε να σου απαντήσω με την δύναμη της αγάπης:
«Ιδού να’ μαι Κύριε,
έρχομαι για να εκτελέσω το θέλημα σου!» ΑΜΗΝ

(πηγή: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου