Μελέτη του Ευαγγελίου της Παρασκευής της 2ης Εβδομάδας της Παρουσίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021
της 2ης  εβδομάδας της Παρουσίας

 

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 
+ Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο (11,16-19)   

Εκείνο τον καιρό, είπε ο Ιησούς στο λαό: «Με τι να παρομοιάσω αυτή τη γενεά; Μοιάζει με παιδιά που κάθονται στις αγορές και που φωνάζουν στους συντρόφους τους και λένε: “Σας παίξαμε φλογέρα και δε χορέψατε, σας τραγουδήσαμε μοιρολόγια, αλλά δε θρηνήσατε”.

Πράγματι, ήλθε ο Ιωάννης που ούτε έτρωγε ούτε έπινε και είπαν: “Έχει δαιμόνιο”.

Ήλθε ο Υιός του ανθρώπου που τρώει και πίνει και λένε: “Να ένας άνθρωπος φαγάς και οινοπότης, φίλος τελώνων και αμαρτωλών”.

Κι έτσι η σοφία δικαιώθηκε από τα έργα της.»

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

«Να ένας άνθρωπος φαγάς και οινοπότης»

 Υπάρχει ένας τρόπος βιώματος της πίστεως και αντίληψης του χριστιανισμού, που συγχέει τη σοβαρότητα με την αυστηρότητα, που θεωρεί την ευλάβεια ως αποχή από τις χαρές του κόσμου, που βλέπει τα πάθη και την ευτυχία που πηγάζουν από την ανθρώπινη φύση μας με καχυποψία και που θεωρεί πως για τη θρησκεία το πρόσωπο πρέπει να είναι αυστηρό και δακρυσμένο και όχι χαλαρό και χαμογελαστό. Ο Ιησούς όμως, ευτυχώς, δεν τα σκέφτεται έτσι. Ο Ιησούς αγαπά τη χαρά, αγαπά τη ζωή και τη συντροφιά. Ο Ιησούς είναι ένας «φαγάς και πότης»: ένας που αγαπά τη συντροφιά και τη γιορτή γιατί αυτή γίνεται σημείο και μυστήριο της γιορτής που αιώνια υπάρχει στο Θεό.  Ο Νυμφίος είναι μαζί μας, ας κάνουμε γιορτή! Θα έρθουν και οι στιγμές της θλίψης, οι στιγμές του σταυρού και του πόνου. Αλλά αυτές οι στιγμές, του πόνου και του σταυρού, είναι πάντα φωτισμένες από το λαμπερό φως του Πάσχα, και αν αυτό δεν το πιστεύουμε τότε θα είμαστε θλιμμένοι χριστιανοί.

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Λυτρωτή μου, Θεέ της χαράς,
Εσύ είσαι ο διδάσκαλος
που με καθοδηγείς στους δρόμους της ζωής.
Κάνε με προσεκτικό στα καλέσματά σου,
άνοιξε τα μάτια  μου
για να μπορέσω να αναγνωρίσω
τον ερχομό σου ανάμεσα μας
και να χαρώ για τη ζωή που δίνεις σε όλους μας,
δίχως να υπολογίζεις την αξία του καθενός. ΑΜΗΝ

(πηγή:episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου