Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας: 26 Φεβρουαρίου 2022

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 

Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (10, 23-16)

Κατ’ εκείνο τον καιρό, έφεραν στον Ιησού παιδιά, για να τα αγγίξει και οι μαθητές τους μάλωναν.

Αλλά όταν το είδε ο Ιησούς, αγανάκτησε και τους είπε: “Αφήστε τα παιδιά να έρχονται σε μένα, μην τα εμποδίζετε, διότι σε ανθρώπους που είναι σαν κι αυτά ανήκει η βασιλεία του Θεού. Αλήθεια σας λέω: Όποιος δε δεχθεί τη βασιλεία του Θεού όπως τη δέχεται ένα παιδί, δεν θα μπει σ’ αυτήν”.

Τα αγκάλιασε τότε και τα ευλογούσε, βάζοντας τα χέρια του πάνω τους.

Λόγος του Κυρίου


ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ 

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια θαυμάσια και πολύ σημαντική σελίδα του Ευαγγελίου. Πρώτα απ ‘όλα: βλέπουμε την αγανάκτηση του Ιησού.  Πολύ σπάνια Εκείνος ο οποίος είπε μάθετε από εμένα που είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά φανερώνει να είναι αγανακτισμένος, και να δείχνει έντονη αποδοκιμασία για κάτι ή για κάποιον. Τον θυμόμαστε οργισμένο στο ναό, όταν πήρε ένα μαστίγιο για να ελευθερώσει τον οίκο του Θεού από εκείνους που τον είχαν μετατρέψει σε αγορά. Εδώ δεν έχει μαστίγιο στο χέρι, αλλά αγανακτεί με τους μαθητές του που δεν μπορούν να δουν σε βάθος. Δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι για να μπουν στη Βασιλεία του Θεού (δηλαδή στον τρόπο σκέψης και αγάπης του Ιησού), πρέπει να γίνουν “μικροί”.

Τι είναι το παιδί; Είναι ένα πλάσμα που εξαρτάται σε όλα από εκείνον που τον έφερε στον κόσμο. Η ασφάλεια του είναι ο μπαμπάς και η μαμά. Το να είναι καλά σημαίνει για το παιδί να αφεθεί στην αγκαλιά των γονιών του. Η αλαζονική αυτάρκεια δεν ανήκει στον τρόπο της ύπαρξης του. Το παιδί ζει την γενναιοδωρία. Είναι η αγάπη, η τρυφερότητα της μαμάς και του μπαμπά που το κάνουν μεγαλώσει και να χαμόγελα στη ζωή. Το νόημα και η χαρά του να είσαι Χριστιανός βρίσκεται εδώ. Μπορούμε να ωριμάσουμε και να γίνουμε άνδρες και γυναίκες με μεγάλη ανδρεία και ευθύνες, αλλά πρέπει να παραμείνουμε παιδιά στην καρδιά, παιδιά της Βασιλείας. Και για να γίνει αυτό πρέπει να φροντίσουμε την προσωπική μας σχέση με το Θεό- Αγάπη.


ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ… 

Κύριε, εσύ με γνωρίζεις πολύ καλύτερα
από ότι γνωρίζω εγώ ο ίδιος τον εαυτό μου.

Κράτησε μακριά από εμένα
την αλαζονεία πως  μπορώ να τα καταφέρω μόνος μου.

Δώσε μου μια ψυχή χαρούμενη, ευτυχισμένη,
που να είναι βέβαιη για Σένα,
για την αγάπη σου
και να αφήνομαι στην αγκαλιά σου
σαν απογαλακτισμένο παιδί
στην αγκαλιά της μητέρας του. Αμήν.

(πηγή: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου