Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 11 Μαΐου 2022

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 

Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο  (6,35-40)

Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς στα πλήθη: «Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής. Αυτός που έρχεται κοντά μου ποτέ δε θα πεινάσει, κι αυτός που πιστεύει σε μένα δε θα διψάσει ποτέ. Αλλά σας είπα πως, αν και με έχετε δει, δεν πιστεύετε. Καθετί που μου δίνει ο Πατέρας σε μένα θα έλθει, κι όποιον έρχεται σε μένα δε θα τον διώξω έξω, διότι έχω κατέβει από τον ουρανό όχι για να κάνω το θέλημα το δικό μου, αλλά το θέλημα εκείνου που με έστειλε. Και τούτο είναι το θέλημα εκείνου που με έστειλε: να μη χάσω τίποτα απ’ ό,τι μου έχει δώσει, αλλά να το αναστήσω την έσχατη ημέρα. Διότι τούτο είναι το θέλημα του Πατέρα μου: καθένας που βλέπει τον Υιό και πιστεύει σ’ αυτόν, να έχει την αιώνια ζωή, κι εγώ να τον αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα».

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Πώς μας αγγίζει αυτή η φράση! Πώς μας συνεπαίρνει… Πιστεύω ότι ο Ιησούς δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την πραγματική και βαθιά μας ανάγκη για τον Θεό.

Ο άρτος… Ο άρτος είναι καλός. Είναι η βασική τροφή, άρτος φρέσκος, ζεστός, αρωματικός. Ο άρτος δεν είναι μόνο τροφή. Το άρωμά του μας θυμίζει όμορφα πράγματα. Μας θυμίζει τις γιορτές, μας θυμίζει τη χαρά. Έχει κάτι από οικογένεια… και από Παράδεισο, όλα αυτά που μας δίνουν το Θεό. Από τον άρτο τρεφόμαστε κάθε μέρα. “Πάω να δουλέψω για να εξασφαλίσω το ψωμί”, λέμε. “Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον”, ζητάμε όταν προσευχόμαστε.

Ας είναι ο Ιησούς ο καθημερινός μας άρτος. Ας μην μας λείψει ποτέ. Ιδιαίτερα  σ’  εμάς που προσευχόμαστε, πρέπει να είναι  ξεκάθαρο αυτό: έχουμε ανάγκη από έναν διαφορετικό άρτο, τον Άρτο της ζωής, ένα  απλό αλλά βασικό πράγμα. Ας τρεφόμαστε απ’  Αυτόν, τον ζωντανό Άρτο που κατέβηκε από τον Ουρανό, επάνω στην Αγία Τράπεζα. Όλοι είμαστε καλεσμένοι σε αυτό το  τραπέζι. Ας πάμε και ας τραφούμε. Όποιος, πράγματι, τρέφεται από αυτόν τον Άρτο δεν θα πεινάσει  και δεν θα διψάσει πια. Θα έχει την Αιώνια ζωή.

Όλα αυτά σκέφτηκε ο Θεός για μας, όταν «εφηύρε» αυτόν τον Άρτο. Πόσο είναι ωραίος αυτός ο Άρτος! Πόσο καλός είναι αυτός ο άρτος! Έχει το άρωμα και τη γεύση του Παραδείσου. Ευχαριστώ Ιησού!

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Θεέ Πατέρα, ενίσχυσε την πίστη μου διότι δεν είναι δυνατή! Νιώθω ότι είμαι κουρασμένος από τα πολλά χτυπήματα της ζωής. Πολλές είναι οι συμφορές που με βρήκαν! Βλέπω την κακία του κόσμου που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Ακούω τα άσχημα λόγια που ξεστομίζουν ο ένας για τον άλλον αλλά κι εναντίον Σου. Αισθάνομαι ότι ο κόσμος σ’ έχει βγάλει από τη ζωή του, ω Θεέ μου. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα δημιουργεί ένα κλίμα απιστίας και αποστασίας από Εσένα. Πότε θα καταλάβουμε ότι ο Θεός Πατέρας έστειλε τον γιο του για να σωθούμε, ότι εκείνος θα μας αναστήσει την έσχατη ημέρα για να ζήσουμε δίπλα του αιώνια. Μαζί του δεν θα γνωρίσουμε ούτε φθορά του σώματος ούτε της ψυχής. Γι’ αυτό σε παρακαλώ Θεέ Πατέρα κάνε μας να πιστέψουμε στον γιο Σου. Βοήθησε μας να εμβαθύνουμε τη σχέση μας μαζί του. Και φώτισε το πνεύμα μας για να καταλάβουμε όλο και καλύτερα το σωτήριο έργο Σου για εμάς.

 

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου