Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας: 1 Μαρτίου 2022

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 

Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (10, 28-31)

Κατ’ εκείνο τον καιρό, άρχισε να λέει ο Πέτρος: “Εμείς αφήσαμε τα πάντα και σε ακολουθήσαμε”.

Ο Ιησούς είπε: “Αλήθεια σας λέω: Δεν υπάρχει κανένας που να άφησε σπίτι ή αδελφούς ή αδελφές ή μητέρα ή πατέρα ή παιδιά ή χωράφια, για μένα και για το ευαγγέλιο, που να μην τα πάρει πίσω εκατονταπλάσια, τώρα σ’αυτή τη ζωή, και σπίτια και αδελφούς και αδελφές και μητέρες και παιδιά και χωράφια μαζί με διωγμούς και στον κόσμο που έρχεται την αιώνια ζωή.

Αλλά πολλοί πρώτοι θα γίνουν τελευταίοι και τελευταίοι θα γίνουν πρώτοι”.

Λόγος του Κυρίου

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

«Εμείς, αφήσαμε τα πάντα και σε ακολουθήσαμε»: αυτή η δήλωση του Πέτρου εκφράζει τη ριζική φύση της επιλογής που πρέπει να κάνει ο απόστολος και όλοι όσοι – και είμαστε και εμείς ανάμεσα τους – κλήθηκαν να ακολουθήσουν τον Ιησού.

Μια ριζική επιλογή που γίνεται ξεκάθαρη υπό το πρίσμα του απαιτητικού διαλόγου, που προηγήθηκε μεταξύ του Ιησού και του πλούσιου νέου: «Πήγαινε, πούλησε ό, τι έχεις και δώστα στους φτωχούς, και θα έχεις ένα θησαυρό στον ουρανό, και έλα, ακλούθησε με» (Μκ. 10, 21).

Η δήλωση του Πέτρου, που χαρακτηρίζεται από βαθιά έκπληξη, εκφράζει με ένταση το δώρο της χάρης με την οποία ο Θεός μεταμορφώνει τον άνθρωπο και τον κάνει ικανό να εγκαταλείψει τα πάντα για την αγάπη. Και έτσι, μέσα από τη συνεχή δυναμική του εγκαταλείπω για να ακολουθήσω, γινόμαστε αληθινοί μαθητές. Και μόνο έτσι αισθανόμαστε και την πραγματοποίηση της υπόσχεσης του Χριστού σχετικά με το «εκατονταπλάσιο». Εκείνος ο οποίος εγκατέλειψε τα πάντα για να τον ακολουθήσει ζει ήδη σε αυτή τη γη, παρά τις αναπόφευκτες δοκιμασίες, σε μία ύπαρξη ολοκληρωμένη και χαρούμενη.

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ……

Σ’ ευχαριστώ Ιησού,

γιατί κάθε μέρα

αισθάνομαι με ανανεωμένο θαυμασμό

πως το αδύνατο γίνεται δυνατό

εάν το ζω υπό τη δύναμη του

ονόματός σου που σώζει.

Χορήγησέ μου να είμαι πάντοτε έτοιμος

Να εγκαταλείψω τα πάντα

Για να ακολουθήσω Εσένα

Και με ελευθερία να σου είμαι πιστός…

 

(πηγή: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 29 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου