Μελέτη Ευαγγελίου του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021

της 6ης εβδομάδας του Πάσχα

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν
Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (16,23β-28)

Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς στους μαθητές του: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω: Αν ζητήσετε κάτι απ’ τον Πατέρα στο όνομά μου, θα σας το δώσει. Μέχρι τώρα τίποτα δε ζητήσατε στο όνομά μου. Ζητάτε και θα λάβετε, ώστε η χαρά σας να είναι πλήρης.
Αυτά τα πράγματα σας τα είπα με παραβολές. Θα έλθει όμως η ώρα που δε θα σας μιλήσω πια με παραβολές, αλλά θα σας μιλήσω καθαρά για τον Πατέρα. Εκείνη τη μέρα θα ζητήσετε στο όνομά μου και δε σας λέω ότι εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα για σας. Διότι ο ίδιος ο Πατέρας σας αγαπά, επειδή με αγαπήσατε και πιστέψατε πως εγώ προέρχομαι απ’ το Θεό.
Εγώ προέρχομαι απ’ τον Πατέρα και ήλθα στον κόσμο. Και πάλι αφήνω τον κόσμο και πηγαίνω στον Πατέρα”.
Λόγος του Κυρίου

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ 

Τι ωραία αυτή η μικρή περικοπή του Ευαγγελίου. Είναι ένα ακόμη πολύ γλυκό γράμμα αγάπης που σήμερα ο Ιησούς γράφει για μας, ώστε να μας πει ότι ο Θεός μας αγαπά. Και αυτό είναι πολύ. Και γι΄ αυτό μας έστειλε τον υιό του Ιησού. Γι΄ αυτό μας έστειλε το Άγιο Πνεύμα Του. Όλα όσα είχε να μας πει ο Θεός μας τα έδωσε και συνεχίζει ακόμη να μας τα δίνει. Ο Ιησούς μας αποκαλύπτει αυτή τη γλυκιά πτυχή του Θεού, αυτή τη μεγάλη Του αγάπη. Αλλά κυρίως, μας θυμίζει πως προερχόμαστε από τον Πατέρα και στον Πατέρα θα επιστρέψουμε.
Κάθε μέρα πρέπει να το θυμόμαστε αυτό. Δεν είναι εδώ ο προορισμός μας. Το μέλλον μας δεν είναι η άγονη γη. Αλλά το σπίτι του Πατέρα είναι εκείνο που μας περιμένει, που είναι και δικό μου και δικό σου σπίτι, επειδή είμαστε παιδιά Του. Εμείς δεν είμαστε παιδιά κατά τύχη. Δεν είμαστε μόνο ένας συνδυασμός κυττάρων. Δεν είμαστε ορφανοί. Είμαστε παιδιά Του και μάλιστα παιδιά αγαπητά.
Ξέρετε, για μένα αυτό είναι απερίγραπτη χαρά. Είναι αφορμή για να τον δοξάσω και να τον ευχαριστήσω. Και σε όποιον θέλει να μας κλέψει την γλυκύτητα αυτής της προοπτικής, αυτής της βεβαιότητας, απαντάμε: «Εγώ πιστεύω. Πιστεύω ότι ο Θεός πέθανε για μένα, πως αναστήθηκε για μένα και πως είναι πάντοτε μαζί μου. Για να με οδηγήσει στο σπίτι, στον Πατέρα».
Έχουμε ένα σπίτι, αδελφοί μου. Ο Πατέρας είναι αυτό το σπίτι. «Υπέροχη είναι η μερίδα που μου έπεσε, και πράγματι θαυμάσια η κληρονομία μου» (Ψαλμός 15).

Στοχασμός του don Pino Terranova

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Έλα Πνεύμα Άγιο, δίδαξε με να προσεύχομαι.
Πατέρα σε ευχαριστώ, γιατί με το Πνεύμα σου μας ζωοποιείς και μας ανανεώνεις κάθε μέρα.
Βοήθησέ με να είμαι προσεκτικός στη φωνή Σου για να μάθω να ζω με αγάπη όπως Εσύ επιθυμείς.
Κάνε κάθε ασθενής να μπορεί να αποδέχεται την κατάστασή του με εμπιστοσύνη,
για είναι μάρτυρας και συμμέτοχος του λυτρωτικού σου πάθους.
Στείλε πολλούς νέους και νέες να εργαστούν στον αμπελώνα σου.
Δώσε τους το κουράγιο και τη δύναμη να απαντήσουν με γενναιοδωρία στην πρόσκληση σου.
Όλα αυτά και όσα έχω στην καρδιά μου που εσύ τα γνωρίζεις,
σου τα ζητώ στο όνομα στου Υιού σου του Ιησού Χριστού. Αμήν.

(πηγή: episkopisyrou.gr)
πνρ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου