Μελέτη Ευαγγελίου της Τρίτης 20 Ιουλίου 2021 

ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν
Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο (12, 46-50)

Τον καιρό εκείνο, ενώ ακόμα ο Ιησούς μιλούσε στα πλήθη, έφθασαν η μητέρα του και τ’ αδέλφια του και στάθηκαν έξω, ζητώντας να του μιλήσουν. Και κάποιος του είπε: “Η μητέρα σου και τ’ αδέλφια σου βρίσκονται έξω και θέλουν να σου μιλήσουν”. Κι εκείνος απάντησε σ’ αυτόν που του το είπε: “Ποιά είναι η μητέρα μου και ποια είναι τ’ αδέλφια μου;”. Και απλώνοντας το χέρι του πάνω στους μαθητές του, είπε: “Να η μητέρα μου και τ’ αδέλφια μου. Διότι όποιος εκτελεί το θέλημα του Πατέρα μου που βρίσκεται στους ουρανούς, αυτός είναι αδελφός και αδελφή και μητέρα μου”.

Λόγος του Κυρίου

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Αυτή η τελευταία φράση στο σημερινό Ευαγγέλιο με άγγιξε. Αυτή η φράση μου λέει ότι η ακρόαση του Λόγου του Θεού, και η συνεχής προσπάθεια να εφαρμόσουμε το Λόγο στην πράξη, έχει ένα απίστευτο αποτέλεσμα: μας κάνει αδέλφια του Ιησού. Δημιουργεί με Εκείνον, αλλά και μεταξύ μας, έναν δεσμό ακόμη πιο ισχυρό από αυτόν που μερικές φορές υπάρχει μέσα από τη σάρκα. Τι όμορφο αυτό!!! Η ίδια η Παναγία είναι η μητέρα του Ιησού όχι μόνο επειδή τον γέννησε, αλλά περισσότερο επειδή δέχτηκε και έπραξε το Λόγο του Θεού. Τα ξαδέρφια του Ιησού, είναι συγγενείς με ένα ανώτερο τρόπο, επειδή κατάφεραν να δεχθούν και να εφαρμόσουν το Λόγο του Θεού, παρά επειδή είναι απλά μέλη της οικογένειας του Ιωσήφ. Οι άγιοι είναι αδέλφια του Ιησού, επειδή όταν άκουσαν τον Λόγο του Θεού τον έθεσαν σε εφαρμογή, παρόλο που δεν υπήρχε συγγένεια σάρκας ή αίματος. Με τον Ιησού γινόμαστε οικογένεια, μια οικογένεια όπου η συγγένεια δεν προέρχεται από δεσμό αίματος, αλλά από “δεσμό καρδιάς”. Καρδιά που αρχίζει να χτυπάει στο ρυθμό της Ιερής Καρδιάς Του, και από τον δεσμό του Πνεύματος, γιατί, σιγά-σιγά, «δεν είμαι πια εγώ που ζω, αλλά ο Χριστός που ζει μέσα μου». Και εμείς μπορούμε να είμαστε αδελφοί και αδελφές, μητέρες και πατέρες, εμείς που το Λόγο Του προσπαθούμε να τον τηρήσουμε κάθε μέρα και που προσπαθούμε να τον κάνουμε ζωή.
Βοήθησε μας Ιησού να ακούσομε καλά το Λόγο σου. Βοήθησέ μας να τον δεχόμαστε. Βοήθησέ μας να τον κάνουμε ζωή. Εσύ βλέπεις την έντονη επιθυμία μας να το προσπαθήσουμε, αλλά και τη δυσκολία μας να το πετύχουμε. Βοήθησε μας με τη χάρη σου. Βοήθησε μας να γινόμαστε όλο και περισσότερο η οικογένειά σου.
Ας είναι ευλογημένος ο Θεός, η οικογένειά μας.
Σου εύχομαι μια καλή ημέρα!

Στοχασμός του don Pino Terranova

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ…

«Σε δοξάζω Κύριε για το Λόγο σου.
Σ’ ευχαριστώ γιατί, και σήμερα βρήκα το χρόνο να σε συναντήσω στο Λόγο σου
και να ακούσω τη φωνή σου.
Είναι δυνατός ο Λόγος σου, Κύριε, φτάνει βαθιά μες στην καρδιά, φωτίζει το νου, τονώνει την πίστη, ανανεώνει την ελπίδα.
Σου ζητώ, Κύριε, το Πνεύμα σου το Άγιο, για να αντιλαμβάνομαι στη ζωή μου τη δύναμη αυτού του Λόγου…» Αμήν.

πηγή: episkopisyrou.gr
πνρ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου