Μελέτη Ευαγγελίου της Τετάρτης 30 Ιουνίου 2021

ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν
Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο (8,28-34)

Τον καιρό εκείνο, αφού ο Ιησούς έφθασε στην απέναντι όχθη, στη χώρα των Γαδαρηνών, τον συνάντησαν δυο δαιμονισμένοι, που έβγαιναν από τα μνήματα. Ήταν τόσο φοβεροί, που κανένας δεν μπορούσε να περάσει από το δρόμο εκείνο. Και άρχισαν να φωνάζουν και να λένε: “Τι το κοινό έχουμε εμείς κι εσύ, Υιέ του Θεού; Ήλθες εδώ, πριν τον καιρό, για να μας βασανίσεις;”
Μακριά τους, έβοσκε μια αγέλη από πολλούς χοίρους. Και οι δαίμονες τον παρακαλούσαν λέγοντας: “Αν πρόκειται να μας διώξεις, στείλε μας στην αγέλη των χοίρων”. Κι ο Ιησούς τους είπε: “Πηγαίνετε!”. Κι εκείνοι, βγαίνοντας απ’ τους ανθρώπους, πήγαν στους χοίρους. Και τότε όλη η αγέλη όρμησε από τον κρημνό στη θάλασσα και πνίγηκαν στα νερά.
Και οι βοσκοί έφυγαν και πήγαν στην πόλη και ανέφεραν τα πάντα και ό,τι συνέβηκε με τους δαιμονισμένους. Και τότε, όλη η πόλη βγήκε σε προϋπάντηση του Ιησού και όταν τον είδαν, τον παρακάλεσαν να περάσει πέρα από τα σύνορά τους.

Λόγος του Κυρίου

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Η παρουσία του διαβόλου στον κόσμο…
Γιατί χάνεται, γιατί δεν αποδιώχνεται ολοκληρωτικά; Και την εποχή του Ιησού ο δαίμονας διώχθηκε, αλλά από τους ανθρώπους μπήκε στα ζώα, προκαλώντας έτσι ένα μεγάλο κακό στους βοσκούς, που βλέπουν να πέφτουν στη θάλασσα όλοι οι χοίροι τους.
Ο δαίμονας δεν εξαφανίζεται, μπορεί να διωχτεί, και όσο βρισκόμαστε σε πορεία πάνω εδώ στη γη, θα περνάει από τον ένα τόπο στον άλλο, από το ένα πρόσωπο στο άλλο, αλλά δεν θα εξαφανιστεί.
Βαδίζει μαζί μας, ανάμεσα μας, μέσα μας.
Σήμερα, μάλλον, ο διάβολος δεν κατακτά τους ανθρώπους με μια φυσική παρουσία, όπως συνέβη με τους δυο δαιμονισμένους του σημερινού ευαγγελίου, αλλά σίγουρα συνεχίζει την παρουσία του και συνεχίζει να δελεάζει καθημερινά πολλούς από εμάς, καθέναν από εμάς. Συχνά η παρουσία του κρύβεται κάτω από ψεύτικες εικόνες, σε ένα όμορφο περιτύλιγμα που μας ελκύει, αλλά που  το περιεχόμενο δεν έχει καμία αξία και δε μας προσφέρει κανένα όφελος.
Δεν πρέπει όμως να ξαφνιαζόμαστε, ούτε να φοβόμαστε. Μπορούμε να είμαστε ήρεμοι, αν στη ζωή μας αναγνωρίζουμε την ανωτερότητα του Ιησού πάνω σε κάθε εξουσία του κακού. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εμπιστευτούμε Εκείνον και να του ζητούμε το Πνεύμα της διάκρισης, δηλαδή σε κάθε επιλογή να μας φωτίζει για το καλό που πρέπει να επιλέξουμε και το κακό που πρέπει να απορρίψουμε.
Στην προσευχή μας ας του ζητούμε πάντοτε: ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΜΑΣ, ΕΣΥ, ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ.

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ… 

Σε παρακαλώ Κύριε, μη μου αφαιρέσεις τους κινδύνους, αλλά βοήθησέ με να τους αντιμετωπίζω.
Μην κοιτάς τα βάσανά μου, αλλά βοήθα  με να τα ξεπεράσω.
Δε ζητώ τόσο να μου δώσεις σύμμαχους στη μάχη της ζωής… παρά μονάχα τη δύναμη που προέρχεται από Σένα.
Σου ζητώ να μου δώσεις την υπομονή για να κατακτήσω την ελευθερία μου. Αμήν

(πηγή: episkopisyrou.gr)
πνρ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου