Μελέτη Ευαγγελίου της Τετάρτης 16 Ιουνίου 2021

της 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν
Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (17,11-19) 

Τον καιρό εκείνο, ο Ιησούς σήκωσε τα μάτια του στον ουρανό και είπε: «Πατέρα άγιε, κράτησέ τους ενωμένους στο όνομά σου που μου έχεις δώσει, για να είναι ένα όπως εμείς.
Όσο ήμουν μαζί τους, εγώ τους κράτησα ενωμένους στο όνομά σου, που μου έχεις δώσει και τους φύλαξα και κανένας απ’ αυτούς δε χάθηκε παρά μόνο ο γιος της απώλειας, ώστε να εκπληρωθεί η Γραφή. Αλλά τώρα έρχομαι σε σένα κι αυτά τα λέω όσο είμαι στον κόσμο, για να έχουν πλήρη τη δική μου τη χαρά μέσα τους. Εγώ τους έχω δώσει το λόγο σου κι ο κόσμος τους μίσησε, επειδή δεν είναι απ’ τον κόσμο, όπως κι εγώ δεν είμαι απ’ τον κόσμο.
Δε σε παρακαλώ να τους πάρεις απ’ τον κόσμο, αλλά τους φυλάξεις απ’ τον Πονηρό. Δεν είναι απ’ τον κόσμο, όπως κι εγώ δεν είμαι απ’ τον κόσμο. Καθαγίασέ τους με την αλήθεια. Ο δικός σου λόγος είναι αλήθεια. Όπως απέστειλες εμένα στον κόσμο, κι εγώ απέστειλα αυτούς στον κόσμο. Και για χάρη τους εγώ αφιερώνω τον εαυτό μου, για να είναι κι αυτοί καθαγιασμένοι με την αλήθεια.
Λόγος του Κυρίου

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Ο Ιησούς είναι το παράδειγμα. Περνά τις τελευταίες ώρες της επίγειας ζωής Του, κι όμως, δεν είναι για τον εαυτό του που προσεύχεται. Η μεγάλη Του ανησυχία είμαστε εμείς. Όχι μόνο εκείνοι που είναι εκεί μαζί Του εκείνη τη στιγμή, αλλά ακόμη και εκείνοι που θα έρθουν μετά από αυτούς. Και εγώ κι εσύ επομένως, κι εκείνοι που θα έρθουν μετά από μας, ώστε να προστατευτούμε από το κακό, και να καθαγιαστούμε στην αλήθεια.
“Καθαγίασέ τους στην αλήθεια”. Είναι ένα αίτημα που μόνο ο Θεός μπορεί να κάνει. Γιατί πραγματικά αυτό έχουμε ανάγκη. Υπάρχει ανάγκη, κάθε στιγμή, οι φίλοι Του να είναι “αληθινοί”, όχι χωρίς ατέλειες, αλλά αυθεντικοί και ειλικρινείς. Να δινόμαστε, να είμαστε αξιόπιστοι μάρτυρες της αλήθειας στον κόσμο. Ο κόσμος χρειάζεται αληθινούς ανθρώπους, με μια ζωή όχι τέλεια αλλά αληθινή, ικανοί να λένε την “αλήθεια” αλλά όχι την “αλήθεια” που ο κόσμος θέλει να ακούσει, μόνο και μόνο για να είμαστε πιο ελκυστικοί. Ο Ιησούς το ζητά αυτό για μας, επειδή στον κόσμο έμειναν λίγοι που λένε την αλήθεια. Ο κόσμος μισεί τους φορείς της αλήθειας, όπως μίσησε τον Ιησού, τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και όποιον έγινε “αλήθεια”. Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους που αποκαλούνται “ειλικρινείς”, “αυθεντικοί”, “αληθινοί”, έτσι όπως κάνει και ο πατέρας του ψεύδους. Ωστόσο, οφείλεται στην έλλειψη αλήθειας το γεγονός ότι ο κόσμος πεθαίνει. Είναι ισχυρή η αλήθεια, περισσότερο από μια ατομική βόμβα και πιο βαθιά από τη θάλασσα πιο καθαρή από το νερό, πιο διαφανής από το κρύσταλλο. Είναι ένας εξορκισμός, η αλήθεια. Πόση ανάγκη έχουμε από ανθρώπους που είναι αφιερωμένοι σ’ αυτήν, που στέκονται όρθιοι όπως οι κολώνες, όπως οι αναμμένες λαμπάδες, για να υποδεικνύουν και σήμερα την “αληθινή” πορεία.

Επικαλούμαστε το Άγιο Πνεύμα, να μας δώσει το θάρρος για την αλήθεια.
Για να μας δώσει τη δύναμη της αλήθειας.
Για να μας καθαγιάσει στην αλήθεια.
Για να μας καθοδηγήσει σε όλη την αλήθεια, που είσαι Εσύ Κύριε Ιησού.
Για ακόμη μια φορά, έτσι όπως πάντα, το αντίδοτο ενάντια στον άρχοντα του ψεύδους είσαι Εσύ, Κύριε Ιησού.
Το Άγιο Πνεύμα ας μας καθοδηγεί εκεί όπου είσαι Εσύ, προς την Παρουσία Σου, Κύριε Ιησού.

Στοχασμός του don Pino Terranova

ΠΡΟΣΕΥΧΗ 

Πατέρα Άγιε σε παρακαλώ να με διατηρήσεις την πίστη μου με τη δύναμη του ονόματός σου.
Σε παρακαλώ είμαι παιδί σου, ανήκω σε σένα, αλλά ζω μέσα στον  κόσμο.
Προστάτεψέ με από το διάβολο, ώστε, με το δικό σου Λόγο της αλήθειας να φέρω τη δική σου αλήθεια μέσα στον κόσμο.
Αμήν

(πηγή:episkopisyrou.gr)
πνρ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου