Μελέτη Ευαγγελίου της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2021

 ΤΗΣ 6ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν
Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (16,20-23) 

Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς στους μαθητές του: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω: εσείς θα κλάψετε και θα θρηνήσετε, αλλά ο κόσμος θα χαρεί. Εσείς θα λυπηθείτε, αλλά η λύπη σας θα μετατραπεί σε χαρά.
Η γυναίκα, όταν γεννά, λυπάται, επειδή έφθασε η ώρα της. Αλλά όταν γεννήσει το παιδί, δε θυμάται πια τη θλίψη της, εξαιτίας της χαράς που γεννήθηκε ένας άνθρωπος στον κόσμο.
Κι εσείς, βέβαια, τώρα αισθάνεσθε λύπη. Αλλά πάλι θα σας ξαναδώ και η καρδιά σας θα χαρεί και τη χαρά σας κανένας δε θα σας την αφαιρέσει. Κι εκείνη τη μέρα δε θα ζητήσετε τίποτα».
Λόγος του Κυρίου

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Το πρώτο πράγμα που κάνει ένα παιδί μόλις έρθει στον κόσμο είναι ένα δυνατό κλάμα. Λένε οι ειδικοί πως είναι η αντίδραση της επαφής με το νέο περιβάλλον. Ένα αρχαίο ινδιάνικο ρητό λέει: «Όταν γεννήθηκες, εσύ έκλαιγες και οι άλλοι γύρω σου γελούσαν. Ζήσε με τέτοιο τρόπο ώστε, την ώρα του θανάτου σου, όλοι γύρω σου να κλαίνε, και μόνο εσύ να χαμογελάς».
Ο Ιησούς μας υπόσχεται πως η καρδιά μας θα χαρεί, ακόμη και αν τώρα πρέπει να κλάψει, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας αφαιρέσει τη χαρά που θα αισθανόμαστε μ’ Εκείνον.
Εάν πολλές στιγμές αισθανόμαστε πως δεν θα τα καταφέρουμε, ο Ιησούς μας διαβεβαιώνει πως στο τέλος θα συναντήσουμε την πλήρη χαρά, τη χαρά που κανείς δεν θα μπορεί να μας αφαιρέσει. Έτσι όπως ένα παιδί αναπτύσσεται και γίνεται ολοκληρωμένος άνθρωπος, σταδιακά, σε όλη τη διάρκεια της ζωή του, το ίδιο συμβαίνει και με την πνευματική μας ζωή. Γινόμαστε χριστιανοί, δηλαδή του Χριστού, μέσα από συνεχείς μεταστροφές. Η ωρίμανση στην πνευματική ζωή επέρχεται σταδιακά και το κλάμα που συνοδεύει, μερικές φορές κάθε στάδιο αυτής της πορείας, μπορεί να μετατραπεί σε χαρά.
Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο για το σημερινό Λόγο και ας ζητήσουμε από το Πνεύμα να μας τον αποκαλύψει.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Δώσε μου το κουράγιο να αγαπώ, αυτή είναι η προσευχή μου, κουράγιο να μιλώ, να ενεργώ, να υποφέρω.
Δώσε μου να αισθανθώ τη βεβαιότητα της αγάπης σου, αυτή είναι η προσευχή μου.
Δώσε μου δύναμη να σε αγαπώ πάντοτε, όπως εσύ με αγαπάς πάντοτε.
Αυτή είναι η προσευχή μου, να σε αγαπώ πάντοτε στις χαρές και στις λύπες, γιατί Εσύ είσαι ο σκοπός της ζωής μου.
Αμήν.

(πηγή: episkopisyrou.gr)
πνρ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου