ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΕ!

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 5 ΜΑΪΟΥ 2021

Η ιστορία των μαθητών της Εμμαούς είναι και δική μας ιστορία. Κι εμείς πολλές φορές βρισκόμαστε σε παρόμοιες καταστάσεις. Κι εμείς συχνά αισθανόμαστε κουρασμένοι, θλιμμένοι, σκυθρωποί και παίρνουμε το δρόμο για τη δική μας Εμμαούς.
Εκεί όμως, κατά την τέλεση της Ευχαριστίας, αναγνωρίζουμε τον Αναστημένο Χριστό κάτω από τα σύμβολα του άρτου και του οίνου. Είναι αόρατος στα φυσικά μας μάτια, όμως Εκείνος είναι αληθινά παρών με τη φαινομενική απουσία Του.
Οι μαθητές της Εμμαούς τη στιγμή που τον αναγνώρισαν στον τεμαχισμό του άρτου, έτρεξαν αμέσως να το αναγγείλουν στους αδελφούς τους.

Αδελφοί μου και αδελφές μου, αυτό κάνουμε μαζί για είκοσι οκτώ περίπου χρόνια.
Εσείς ως άξιο ποίμνιο και εγώ ως ανάξιος ποιμένας σας.
Από την αρχή της δικής μας κοινής αποστολής θέσαμε ως πνευματικό σύνθημά μας, την πρόσκληση των μαθητών της Εμμαούς προς τον Αναστημένο Χριστό: ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ.
Αμήν

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου