ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΕ!

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 5 ΜΑΪΟΥ 2021

Η ιστορία των μαθητών της Εμμαούς είναι και δική μας ιστορία. Κι εμείς πολλές φορές βρισκόμαστε σε παρόμοιες καταστάσεις. Κι εμείς συχνά αισθανόμαστε κουρασμένοι, θλιμμένοι, σκυθρωποί και παίρνουμε το δρόμο για τη δική μας Εμμαούς.
Εκεί όμως, κατά την τέλεση της Ευχαριστίας, αναγνωρίζουμε τον Αναστημένο Χριστό κάτω από τα σύμβολα του άρτου και του οίνου. Είναι αόρατος στα φυσικά μας μάτια, όμως Εκείνος είναι αληθινά παρών με τη φαινομενική απουσία Του.
Οι μαθητές της Εμμαούς τη στιγμή που τον αναγνώρισαν στον τεμαχισμό του άρτου, έτρεξαν αμέσως να το αναγγείλουν στους αδελφούς τους.

Αδελφοί μου και αδελφές μου, αυτό κάνουμε μαζί για είκοσι οκτώ περίπου χρόνια.
Εσείς ως άξιο ποίμνιο και εγώ ως ανάξιος ποιμένας σας.
Από την αρχή της δικής μας κοινής αποστολής θέσαμε ως πνευματικό σύνθημά μας, την πρόσκληση των μαθητών της Εμμαούς προς τον Αναστημένο Χριστό: ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ.
Αμήν

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου