Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Γεωργίου από την καθολική κοινότητα της Πάρου

Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Γεωργίου από την καθολική κοινότητα της Πάρο

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος 

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η Πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νάουσα της Πάρου. Η συμμετοχή ευλαβών πιστών και των δύο χριστιανικών δογμάτων ήταν απρόσμενα μεγάλη, τόσο που ο ναός με τα πενήντα καθίσματα αποδείχτηκε μικρός για να χωρέσει το μεγάλο πλήθος το οποίο, αναγκαστικά, κατέκλυσε και το εξωτερικό του.

Ο ναός ήταν περιποιημένος και άρτια διακοσμημένος για να υποδεχτεί, έστω και ‘αθόρυβα’, τμήμα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου τα οποία φυλλάσονται στην λειψανοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Νάξο.

Την τελετή συνόδευε στο αρμόνιο ο κ. Μιχάλης Ρεμούνδος ο οποίος ήρθε από τη Νάξο για το σκοπό αυτό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί ασπάστηκαν τα Λείψανα του Αγίου και στη συνεχεία διαβάστηκε κείμενο του κ. Ιωάννη Βασιλειόπουλου σχετικό με το πλούσιο παρελθόν του γνωστού στη Νάουσα ως «Άι Γιώργη των Καθολικών».

Οι γυναίκες της ενορίας ετοίμασαν και πρόσφεραν πλούσιο κέρασμα στο εκκλησίασμα.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους κόπιασαν για την προετοιμασία της τελετής, πιστούς ευλαβείς και φίλους της Ενορίας και σε εκείνους που επώνυμα ή ανώνυμα πρόσφεραν αυτό που μπορούσαν: υλικά, χαρίσματα, χρόνο και κόπο κατά το παρελθόν και το παρόν για να αναγείρουν τον Άγιο Γεώργιο από τα χαλάσματα και να τον επαναφέρουν στην αρχική του αίγλη.

Πάρος! Ένα νησί τόσο κοντινό και συνάμα τόσο μακρινό, στο κέντρο του Αιγαίου αλλά, ποιμαντικά μιλώντας, διασπορά.

Αυτό που συγκινεί είναι η αγάπη των κατοίκων για τον Άγιο Γεώργιο, η οποία εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία. Αγάπη ανθρώπων που νοσταλγούν τα περασμένα μεγαλεία, όχι γιατί οι συναισθηματισμοί τους συνεπαίρνουν ή τους κρατούν μοιραίως προσκολλημένους στα παλιά, αλλά γιατί απλά και μόνο γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους, της οποίας αναπόσπαστο κομμάτι είναι οι Καθολικοί της Νάουσας.  

Και του χρόνου!

π. Γιώργος Παλαμάρης, ΕΝΠ

Φωτογραφίες Μαρία Περαντινού
[module-439]

Φώτο Dimitris Ntolkas
[module-438]

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την θεία λειτουργία:

ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ- CATHOLICS IN PAROS ISLAND

https://www.youtube.com/watch?v=yQL2R7JQcag&feature=youtu.be

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου