ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΖΟΥΣΩΝ ΑΠΟ COVID ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

H “ιστορία” επαναλαμβάνεται… Όπως στην Ιταλία και άλλες χώρες, όπου οι Καθολικοί Ιερείς και οι Μοναχές “αποδεκατίσθηκαν” κατά τη διάρκεια της πανδημίας έτσι δυστυχώς συμβαίνει και στην Ινδία. Η αιτία παρόμοια: οι Ποιμένες δεν εγκαταλείπουν τους πιστούς και οι Μοναχές, κυρίως σε αγροτικές περιοχές, είναι δίπλα στους ανθρώπους που πεθαίνουν αβοήθητοι. Η χώρα παραμένει στους 4.000 νεκρούς ημερησίως και πλησιάζει τα 300.000 θύματα από την αρχή της πανδημίας.

Ο Καππουκίνος π. Surresh Mathew, αρχισυντάκτης του περιοδικού Currents απευθύνθηκε στη Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας της χώρας και σε Καθολικούς Επισκόπους και δημοσιογράφους. Στις 20-5-21 είχε καταγράψει 168 ιερωμένους (ανάμεσα στους οποίους 3 Επισκόπους) και 143 Μοναχές. Δυστυχώς αρκετοί Ιερείς είναι στην ηλικία των 40 ετών (οι εμβολιασμοί, αυτή την περίοδο, γίνονται σε ηλικίες άνω των 45 ετών)!

Ένας πολύ μεγαλύτερος συνάδελφός τους, ο 84χρονος Ιησουίτης π. Stan Swami, παραμένει ακόμα προφυλακισμένος και εκφράζονται φόβοι ότι η υγεία του, που έχει επιβαρυνθεί, κινδυνεύει και από covid, που έχει ήδη θύματα στη φυλακή που κρατείται. Έχει μεταφερθεί τρεις φορές σε κρατικό νοσοκομείο για έλεγχο. Μέσω τηλεδιάσκεψης το Ανώτατο Δικαστήριο του Μουμπάι συνεδρίασε για να εξετάσει την αίτησή του να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικά μέσα. O π. Stan “κατέθεσε” από το κελί του, ανέφερε ότι πλέον δεν μπορεί να περπατήσει και αυτοεξυπηρετηθεί λόγω της επιδείνωσης της νόσου Πάρκινσον που πάσχει, αλλά αρνήθηκε να μεταφερθεί σε κρατικό ή Καθολικό νοσοκομείο. “Αν είναι να πεθάνω θα πεθάνω στο κελί μου ή ανάμεσα στο ποίμνιό μου”.
Το Δικαστήριο ανέβαλε για τις 7-6-21 την επανεξέταση της αίτησής του. Αν προλάβει…

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου