Μα είναι παγωμένος!

Μα είναι παγωμένος!

Με το πέρασμα του χρόνου και ;αφού είχε περάσει  η καταιγίδα  των συγκινήσεων  και είχα ξαναβρεί κάποια  ηρεμία, είναι καλό να διαπιστώνει κανείς   πόσα σου συμβαίνουν καλά η δυσάρεστα , πόσα ίσια ή στραβά αντιμετωπίζεις συχνά στη ζωή σου  και όλα αυτά με διαφορετικό τρόπο  σε διδάσκουν  και επιβεβαιώνουν  όσα σκεπτόσουν  ή άκουγες να λένε  ή κάπου διάβασες.

Θέλω να σου διηγηθώ  ένα περιστατικό  που μου συνέβη  καμιά εικοσαριά χρόνια πριν  και που όχι μόνο το θυμάμαι αλλά και το θεωρώ σημαντικό και πολύτιμο μάθημα για τη ζωή μου. Γι’ αυτό και σου το προσφέρω με την κρυφή ελπίδα  να είναι και για σένα φως  και ανακούφιση .

Ήταν μια περίοδος  που η αρρώστια μαρμαρυγή  ήταν  σχεδόν το καθημερινό ψωμί, θα έλεγα νυχτερινό, διότι ακριβώς ήταν τη νύχτα  που μου συνέβαιναν, Μόλις  μου ερχόντουσαν  κάποια συμπτώματα, ένας αδελφός μου, με εντολή του γιατρού, με συνόδευε  αμέσως στις πρώτες βοήθειες  για τον έλεγχο  και τις απαραίτητες φροντίδες. Όλα συνέβαιναν στη διάρκεια μερικών ωρών  που περνούσα στο νοσοκομείο , όπου βρισκόμουν υπό συνεχή έλεγχο.

Μια νύχτα εμώ ήμουν ξαπλωμένος  στο κρεβάτι, οι νοσοκόμοι  έφεραν  βαριά άρρωστο, τοποθετώντας τον  κοντά μου.  Αμέσως έφθασαν πέντε  γιατί  για να εκφέρουν την άποψή τους για την κατάσταση της  περίπτωσής του.  Μετά έμαθα  ότι επρόκειτο για πέντε περίφημους ειδικούς γιατρούς για την  θεραπεία  της ασθένειας  που αντιμετώπιζε  ο έκτατος σύντροφος μου τη βραδιά εκείνη.

Έκαναν ένα ιατρικό συμβούλιο , όπως κάνουν πάντα στα επείγοντα αυτά περιστατικά.  Άρχισαν να μιλούν μεταξύ τους εκθέτοντας ο καθένας την άποψή του  πάνω στη σοβαρότητα του  περιστατικού και αποφάσισαν να ξαναβρεθούν πάλι  όλοι μαζί στο προσκέφαλο του ασθενούς την άλλη ημέρα.  Αφού όρισαν την συνάντησή τους, χαιρετίστηκαν και βγήκαν όλοι μαζί από  το θάλαμο  των πρώτων βοηθειών .  Εάν είχα τη δύναμη θα τους είχα σταματήσει, διότι  ενώ συζητούσαν  μεταξύ τους  γύρω από το κρεβάτι, δεν είχαν αντιληφθεί  ότι ο ασθενής  είχε γείρει το κεφάλι του.

Μετά από λίγο μπαίνει η σύζυγός του  που την είχαν αφήσει να περιμένει απέξω :  Κατευθύνεται αμέσως προς το κρεβάτι  του συζύγου , βάζει το χέρι της στο μέτωπό του και ουρλιάζει λέγοντας: ¨μα είναι παγωμένος!».  Και τρέχει προς τους γιατρούς που ακόμα δεν είχαν βγει από το νοσοκομείο.  Επιστρέφουνκαιοιπέντε.  Είχαν περάσει μόλις τρία λεπτά.  Βουβοί, κοιτάζοντας τον άρρωστο που είχαν αναλάβει  και χωρίς να πουν τίποτε, οι ειδικοί  και  πρώτης κλάσης γιατροί βεβαιώνουν το θάνατό του.

Εκείνες τις ημέρες  ανησυχούσα  με την αγχώδη αναζήτηση κάποιου ειδικού  για την καρδιά,  για να μου δώσει  με περισσότερη  σιγουριά  για την ασθένειά μου.  Και μου πρότεινα πολλά ονόματα. Όταν ξαφνικά συνέβη αυτό το περιστατικό που σας περιέγραψα και ήταν και για μένα καλό μάθημα Εάν θέλεις να ασχοληθείς  για την  υγεία σου  και προτιμάς τους ειδικούς και ντους υψηλής κλάσης γιατρούς, θα πρέπει πριν από όλα να σκεφθείς ότι βρισκόμαστε  στα χέρια του Θεού, που είναι ο μόνος   ικανός να αλλάξει  την ευτυχία σου, την ασθένειά σου, ακόμη  Και το θάνατό σου σε αληθινή ζωή μετατρέψει, που δεν πεθαίνει. Μ’ αρέσει μαζί σου να σκέπτομαι την έκφραση  της Αγίας Θηρεσίας  του Βρέφους Ιησού: τη στιγμή του θανάτου της: «Εγώ δεν πεθαίνω , αλλά εισέρχομαι στη ζωή».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου