ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΡΤΑ

Περνώντας την αγία πόρτα της Βασιλικής του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη της Ρώμης μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γεννάδιο, εκπρόσωπο του οικουμενικού Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο  κ. DavidMoxon,  εκπρόσωπο της κοινωνίας των Αγγλικανών, ο Πάπας Φραγκίσκος  ολοκλήρωσε την εβδομάδα προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών  του Ιωβηλαίου έτους με μία ύψιστου συμβολισμού.

Μια χειρονομία η οποία προστίθεται στις τόσες άλλες εξ ίσου σημαίνουσες  κοινής προσευχής  ενώπιον του τάφου  του Αγίου Παύλου και την τελική ευλογία  που δόθηκε στους παρόντες και από τους τρεις μαζί – μετά από πρόσκληση του Αγίου Πατέρα.

Όπως προβλέπει η παράδοση, το απόγευμα της παραμονής της εορτής της μεταστροφής του Αποστόλου  Παύλου στις 25 Ιανουαρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος πήγε στην ομώνυμη Βασιλική για να τελέσει την ιερή Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού και  της λήξης του  49ου οκταημέρου προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών.

Κατά την ομιλία του ο Άγιος Πατέρας ανέπτυξε το θέμα: «Η μοναδική πόρτα που μας οδηγεί στη σωτηρία είναι ο Ιησούς, το ευσπλαχνικό πρόσωπο του Πατέρα». 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ωράριο Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 9–10 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (5η Ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου