Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ Πρίντεζη

Αρ. Πρωτ.  521/2021

Αρ. Φακ.    900/905Β

Τήνος 10/9/2021

Προς τους μαθητές όλων των Βαθμίδων,

τους Εκπαιδευτικούς, το Σχολικό Προσωπικό

το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

 

Αγαπητοί μου μαθητές και μαθήτριες,

Αγαπητοί μου Εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί γονείς,

 

Με ελπίδα στο Θεό, ζητάμε κατά τον αγιασμό, την πρώτη ημέρα της φετινής χρονιάς, την ευλογία και τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά από 20 περίπου χρόνια που δε θα συμμετέχω στη διδασκαλία και στη δράση του σχολικού περιβάλλοντος. Όμως με πολύ αγάπη σκέφτομαι όλους εσάς που ξεκινάτε σήμερα άλλο ένα ταξίδι στην εκπαίδευση, στη μόρφωση, στην καλλιέργεια της φιλίας και των σχέσεων, στην προσπάθεια και στην απόκτηση των γνώσεων.

Τα τελευταία 2 χρόνια εμπλουτιστήκαμε με νέες γνώσεις και δεξιότητες, με νέους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης. Γνωρίζω στενά τη δημιουργικότητα και την αφοσίωση των εκπαιδευτικών απέναντι στο καθήκον τους και την αγάπη τους προς τα παιδιά. Αναγνωρίζω τη συνδρομή των γονέων σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Συγχαίρω τα παιδιά που δεν έχασαν το στόχο της μόρφωσής των, αλλά και δεν εγκατέλειψαν τις φιλίες των.

Ελπίζουμε ότι τα δύσκολα πέρασαν και ότι είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις.

Εύχομαι σε όλους – εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, σχολικό προσωπικό – Καλή και Γόνιμη Σχολική Χρονιά! Πάνω απ’ όλα να καλλιεργούμε την αγάπη κατά την εντολή του Κυρίου και να αναζητάμε τη γνώση και τη σοφία που είναι δώρα του Θεού στους ανθρώπους που τόσο αγαπά.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας και να είσαστε υγιείς.

+ Ιωσήφ

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος

Μητροπολίτης Νάξου – Τήνου

Αποστολικός Τοποτηρητής Επισκοπής Χίου

 

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Καθολικών Ιεροδιδασκάλων

1ο ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου