Μάλτα: Εξόδιος ακολουθία του 79ου Μεγάλου Μάγιστρου των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη

ΜΑΛΤΑ: ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ 79ΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

 

 

Ο Fra’ Matthew Festing, ο 79ος Μέγας Μάγιστρος του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας, θα ενταφιαστεί στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού στην πρωτεύουσα της Μάλτας μετά την κηδεία του που θα λάβει χώρα στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Στην εξόδιο ακολουθία θα προΐσταται ο εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου καρδινάλιος Silvano Maria Tomasi ενώ θα παρίσταται ο Αρχιεπίσκοπος Μάλτας Charles Scicluna.

Ο Αδελφός Matthew Festing απεβίωσε στις 12 Νοεμβρίου στη Μάλτα σε ηλικία 71 ετών και θα είναι ο 12ος Μέγας Μάγιστρος του Τάγματος που θα ενταφιαστεί στη Μάλτα και ο πρώτος ύστερα από αρκετούς αιώνες.

Το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, της Ρόδου και της Μάλτας (στα λατινικά: Supremus Militaris Ordo Hospitalarius Sancti Ioannis Hierosolymitani Rhodiensis et Melitensis), είναι ένα ιπποτικό θρησκευτικό τάγμα, άμεσα εξαρτώμενο από την Αγία Έδρα. Ιδρύθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1050 με σκοπό την περίθαλψη και τη φιλοξενία των Χριστιανών προσκυνητών που έφταναν στους Αγίους Τόπους.

Μετά την εισβολή του Σαλαντίν στην Παλαιστίνη και την πτώση της Ιερουσαλήμ το 1187, οι Ιωαννίτες Ιππότες, ύστερα από προσπάθειες εγκατάστασης σε διάφορα μέρη, βρήκαν καταφύγιο στη Ρόδο (1309) όπου παρέμειναν μέχρι το 1523. Έπειτα από τη φυγή τους από τη Ρόδο εγκαταστάθηκαν στη Μάλτα όπου διαμένουν μέχρι σήμερα.

Σήμερα το Τάγμα δραστηριοποιείται σε 120 χώρες παρέχοντας βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη μέσω ιατρικών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών δράσεων. Στην καθημερινή ζωή, το ευρύ φάσμα των κοινωνικών έργων του παρέχει συνεχή βοήθεια σε όσους έχουν ξεχαστεί ή αποκλειστεί από την κοινωνία. Το Τάγμα δεσμεύεται ιδιαίτερα να βοηθά ανθρώπους που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις ή φυσικές καταστροφές, να παρέχει ιατρική βοήθεια, να παρέχει θεραπεία σε πρόσφυγες και να διανέμει φάρμακα και βασικό εξοπλισμό επιβίωσης. Σε όλο τον κόσμο, το Τάγμα της Μάλτας είναι αφιερωμένο στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην παροχή βοήθειας σε όλους όσους χρειάζονται βοήθεια, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή τη θρησκεία τους.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου