Μάλι: απελευθέρωση όμηρου μοναχής

ΜΑΛΙ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΜΗΡΟΥ ΜΟΝΑΧΗΣ

 

 

Τον Οκτώβριο 2020 είχαμε αναφέρει ότι στο Μάλι της Αφρικής αφέθησαν ελεύθεροι αρκετοί όμηροι Τζιχαντιστών, ανάμεσά τους και ο ιταλός π. Pier Luigi Maccalli, όχι όμως η κολομβιανή μοναχή αδελφή Gloria Cecilia Norvael Argori, που είχε απαχθεί στις 7-2-2017 από το Karangasso, στα νότια της χώρας. 

Η Γαλλίδα εθελόντρια Sophie Petronin, που έζησε την ομηρία της μαζί με την κολομβιανή μοναχή και αφέθηκε ελεύθερη πέρυσι, είχε αναφέρει ότι: “Είναι ζωντανή, αλλά έχει ανάγκη φροντίδας. Πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να αφεθεί ελεύθερη κι εκείνη”. Η Petrosin είχε δηλώσει πως οι απαγωγείς τους είχαν φερθεί καλά και πως μαζί με την αδελφή Gloria μεταφέρθηκαν σε 30 διαφορετικά στρατόπεδα τζιχαντιστών.

Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, εκπρόσωποι της Αγίας Έδρας και η Κυβέρνηση του Μάλι είχαν προσπαθήσει με διάφορους τρόπους όλα αυτά τα χρόνια να πετύχουν την απελευθέρωση και της αδελφής Gloria. Τελικά τα κατάφερε ειδική ιταλική στρατιωτική μονάδα, στις 9-10-2021 ύστερα από 4 χρόνια και 8 μήνες ομηρίας!

Την Κυριακή 10-10-21 ο Διευθυντής του Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας Μatteo Bruni ανακοίνωσε ότι η αδελφή Gloria είναι στη Ρώμη και συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο πριν τη Θεία Λειτουργία για την έναρξη της Συνόδου των Επισκόπων.

Η 57χρονη μοναχή των “Αδελφών Φραγκισκανίδων της Αμιάντου Μαρίας” μέχρι την απαγωγή της ήταν υπεύθυνη της αποστολής του Τάγματός της στο Μάλι (περιλαμβάνει ορφανοτροφείο, σχολείο και κέντρο κατάρτισης νέων γυναικών).  

Πληροφορίες και φωτογραφίες από ιταλικό τύπο 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου