«Λευκές σαν το χιόνι οι αμαρτίες όσων βοηθούν τους πρόσφυγες» λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

«Λευκές σαν το χιόνι οι αμαρτίες όσων βοηθούν τους πρόσφυγες» λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

Προ ημερών είχε στείλει μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα τονίζοντας πως χώρα προσφέρει στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια, τώρα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επανέρχεται στο ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης επισημαίνοντας πως οι πρόσφυγες πρέπει να βοηθηθούν.
Κατά τη διάρκεια της γενικής ακρόασής του στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς να σταθούν με τη σκέψη τους «κοντά στους πρόσφυγες οι οποίοι αποβιβάζονται στην Ευρώπη και δεν ξέρουν πού να πάνε».
Την ίδια στιγμή, υποστήριξε ότι όποιος προχωρά σε πράξεις ευσπλαχνίας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και η παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες, «οι αμαρτίες του θα γίνουν λευκές σαν το χιόνι»!
Μιλώντας για τη διαφθορά ο ποντίφικας πρόσθεσε: «Ο λαός του Θεού, δηλαδή η Εκκλησία, δεν χρειάζεται βρώμικα χρήματα. Αν έλθει κάποιος "ευεργέτης" με οβολό που προέρχεται από το αίμα ανθρώπων-θύματα εκμετάλλευσης, ανθρώπων που τυχαίνουν κακομεταχείρισης και αναγκάζονται να ζουν σε κατάσταση δουλείας, αν ο οβολός αυτός προέρχεται από κακοπληρωμένη εργασία, εγώ θα πω σε αυτά τα άτομα "σε παρακαλώ να πάρεις πίσω την επιταγή σου, σε παρακαλώ να την κάψεις"».

Πηγή:Από protothema.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου