ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ CARLO ACUTIS ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Απότμημα του λειψάνου του προσφάτως Μακαρίου νεαρού Carlo Acutis θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, από τις 18 Απριλίου 2021, σε σχολείο της Κόρδοβα της Αργεντινής, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας περιοδείας στα σχολεία της χώρας, με στόχο να γίνει πιο γνωστός ο «Απόστολος της Ευχαριστίας».
Η αφετηρία είναι το σχολείο Villa Eucharistic School το οποίο ανήκει στο Fasta Educational Network, μια κοινότητα που απαρτίζεται από λαϊκούς, Ιερείς και αφιερωμένες γυναίκες οι οποίοι «με αγάπη γεμάτη ελπίδα για τον Θεό, την Εκκλησία και τη Χώρα, επιδιώκουν να φωτίσουν τον πολιτισμό με μια ζωή πνευματικής καλλιέργειας και καθημερινής δέσμευσης».
Ήδη η Αργεντινή κατέχει τρία λείψανα του Μακαρίου νέου ο οποίος, να θυμίσουμε, είχε γεννηθεί το 1991, ήταν αυθεντία στους υπολογιστές και πέθανε στα 15 του χρόνια από λευχαιμία, υπομένοντας με πίστη και υπομονή την ασθένεια και τα βάσανά του για το καλό της Εκκλησίας.
Η Fasta Youth διοργάνωσε την περιοδεία αυτού του λειψάνου με θέμα «Influencer of God, Απόστολος των νέων» σε συνεργασία με την Αποστολή Fatima και το Holy Face Foundation.
Το Fasta Youth είναι μια ομάδα που συγκεντρώνει μέλη από τα διάφορα κέντρα νεολαίας, μαθητές και αποφοίτους του Εκπαιδευτικού Δικτύου Fasta.
Το Villa Eucharistic School «από τη στιγμή της ίδρυσής του … αφιερώθηκε στον «Ευχαριστιακό Ιησού» (στη Θεία Ευχαριστία), όπως είχε κάνει ο ίδιος ο Ακούτης» με σκοπό «να γίνει κέντρο προσευχής και λατρείας στο Πανάχραντο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ανοιχτό σε όλους τους πιστούς, αλλά ειδικά στους νέους».
Το ταξίδι του Λειψάνου θα συνεχιστεί στο San Martín de los Andes, Buenos Aires, San Francisco, Lobos, Mendoza, San Juan, Jujuy, Salta, Mar del Plata, Tucumán, Coronel Suárez και Catamarca.

πηγή: (catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου