ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ

 

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στην Μονή Ουρσουλινών στα Λουτρά Τήνου. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπός μας συλλειτούργησαν ιερείς της Τήνου. Παρά το τσουχτερό πρωινό κρύο πολλοί πιστοί έσπευσαν να συμπροσευχηθούν  και να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία που προσφέρθηκε στη μνήμη της προσφάτως αποβιωσάσης ουρσουλίνας μοναχής αδ. Γενεβιέβ Φωσκόλου.
Στις 3 Ιανουαρίου η Εκκλησία εορτάζει το όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού και επίσης τοπικά ιδιαίτερα στη Δύση την εορτή της Αγίας Ζενεβιέβ, προστάτισσας της Γαλλίας. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέχτηκε η ημέρα αυτή για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στη μνήμη της αδ. Ζενεβιέβ, ημέρα της ονομαστικής της εορτής.
Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου αναφέρθηκε τόσο στην εορτή του ονόματος του Ιησού όσο και στην ζωή της Αγίας Ζενεβιέβ, αλλά και στη μνήμη της αδελφής Ζενεβιέβ. Υπενθύμησε σε όλους την αγάπης της για την Εκκλησία και τους ιερείς. Ήταν η μοναχή που ιδιαίτερα φρόντιζε να φιλοτεχνεί αντικείμενα λατρείας τα οποία διέθετε με κάποιο αντίτιμο για να εξασφαλίζονται τα έξοδα των εισιτηρίων των ιερέων που στέλνονταν  στα ακριτικά νησιά για την πνευματική εξυπηρέτηση των εκεί ενοριακών μας κοινοτήτων. Δεν δίστασε να την ονομάσει «μικρή προστάτισσα των δικών μας μικρών ιεραποστόλων».
Μετά τη θεία Λειτουργία προσφέρθηκε στους χώρους της Μονής των Λουτρών καφές και κέρασμα δίνοντας την ευκαιρία των παρόντων να ευχηθούν «στο συχώριο της».

Φωτογραφίες tiniaki.gr

[module-324]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου