Κύμα προσευχής και αγάπης: περίπου 135.000 έχουν ήδη αποτίσει φόρο τιμής στον Βενέδικτο 16ο

Σήμερα, τρίτη ημέρα που το σκήνωμα του επίτιμου Πάπα βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, χιλιάδες προσκυνητές αποτίνουν φόρο τιμής στον 265ο Επίσκοπο Ρώμης. Την πρώτη ημέρα 65.000 άνθρωποι προσευχήθηκαν μπροστά στη σορό ενώ εχθές από τις 07.00 έως τις 19.00 περισσότερα από 70.000 άτομα πέρασαν το κατώφλι της Βασιλικής.

Πιστοί κάθε εθνικότητας συνεχίζουν να εισέρχονται στον Άγιο Πέτρο με τάξη και ηρεμία. Μια προσευχή, ένας χαιρετισμός ή μια απλή ματιά προς τον Βενέδικτο 16ο. Σήμερα θα είναι η τελευταία ημέρα που το σώμα του επίτιμου Πάπα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα. Μέρος της πλατείας του Αγίου Πέτρου έχει τεθεί στη διάθεση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που θα μεταδώσουν τη νεκρώσιμη ακολουθία, η οποία θα τελεστεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 10.30 (ώρα Ελλάδος). Αναμένεται η άφιξη Αρχών από όλο τον κόσμο και περίπου 70.000 συμμετέχοντες.

Στο μεταξύ, από το λυκαυγές της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, ο κόσμος εξέρχεται ήρεμα και πολλών τα μάτια λάμπουν, ενώ στο μυαλό τους ίσως είναι χαραγμένα τα τελευταία λόγια «Κύριε, σε αγαπώ», που είπε ο Βενέδικτος 16ος λίγο πριν πεθάνει ως επισφράγιση μιας καρποφόρας ιερατικής, ποιμαντικής και παπικής διακονίας που συνόδευσε όλη τη ζωή του Τζόζεφ Ράτσινγκερ.

(vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου