Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

 

Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους στέγασης και φροντίδας που έχουν δημιουργηθεί στη Ρώμη και όλες τις υπόλοιπες δράσεις της «Αποστολικής Ελεημοσυνερίας». Τελευταία δράση η μηνιαία έκδοση, 12σελιδης εφημερίδας με τίτλο «L Osservatore di strada», από τις εκδόσεις ΜΜΕ του Βατικανού, η οποία θα εκδίδεται την 1η Κυριακή κάθε μήνα.

Η εφημερίδα, υπό την ευθύνη του Piero di Domenicantonio και την εποπτεία του Διευθυντή της «L`Osservatore Romano», Andrea Monda παρουσιάστηκε από τους ανωτέρω κα τον Υπεύθυνο Εκδόσεων των ΜΜΕ του Βατικανού Andrea Tornielli πριν λίγες μέρες, σε συνέντευξη τύπου. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε στις 29-6-2022, μετά την προσευχή «Angelus» του Πάπα, λόγω της εορτής των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Θα διανέμεται δωρεάν κάθε Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, μετά το Angelus, από αστέγους και εθελοντές (Κάριτας, Centro Astalli των Ιησουιτών, Κοινότητες  Αγίου Αιγιδίου και Αγίου Βικεντίου του Παύλου, ενορίας Αγίου Πάπα Γρηγορίου 7ου). Οι άστεγοι έχουν δικαίωμα να κρατήσουν τα χρήματα που θα λάβουν από τη διανομή των φύλλων. Τα υπόλοιπα θα συγκεντρώνονται και θα διατίθενται σε φτωχούς και αναγκεμένους.

 

«Εφημερίδα κοινωνικής φιλίας και αδελφοσύνης » χαρακτήρισε ο A. Monda τη νέα αυτή έκδοση, η οποία θα έχει και διαδικτυακή παρουσία. «Εφημερίδα όχι ΓΙΑ τους φτωχούς αλλά ΜΕ τους φτωχούς» σημείωσε ο A. Tornieli. Μια προσπάθεια να καταγραφούν ιστορίες, εμπειρίες και σκέψεις και να δοθεί ένας αξιοπρεπής τρόπος προσφοράς χρημάτων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη,  σχολίασε ο υπεύθυνος της προσπάθειας P. di Domenicantomio. Ο Πάπας Φραγκίσκος θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της πρωτοβουλίας,. Εξάλλου έχει έντονο ενδιαφέρον για όλες τις «Εφημερίδας Δρόμου» που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

 

Να μη ξεχνάμε και την αξιόλογη έκδοση της ΣΧΕΔΙΑΣ στη χώρα μας!

 

 

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Vatican News

Φωτογραφία των 3 δημοσιογράφων από SIR

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα ενοριών 13-14/8/2022

   Οικισμός Ενορία 13–14 Αυγούστου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  – Καλλονή

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

    ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου