ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, τις απογευματινές ώρες, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου- Μυκόνου και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου, συνοδευόμενος από τον εφημέριο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στη Χίο και της υπευθύνου της Κάριτας Χίου, κας Σελέστ Παπαδοπούλου, επισκέφτηκε τις Δικαστικές Φυλακές της Χίου.
Ο Διευθυντής των φυλακών, η επί κεφαλής της φρουράς και των υπαλλήλων υποδέχτηκαν τον Σεβασμιότατο και τον ευχαρίστησαν διότι πάντοτε τι ημέρες αυτές επισκέπτεται τους φυλακισμένους, ενώ προηγείται κάθε χρόνο η προσφορά για τα Χριστούγεννα.
Ο Αρχιεπίσκοπος είχε μια προσωπική συνάντηση με τους κρατουμένους του Καθολικού δόγματος και όλους τους Κυκλαδίτες.
Η Καθολική Εκκλησία της Χίου τα τελευταία χρόνια δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους φυλακισμένους προς τους οποίους προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής. Η συχνή παρουσία στις Φυλακές εκπροσώπου της Κάριτας Χίου δίνει τη δυνατότητα στην Καθολική Εκκλησία της Χίου να γνωρίζει ποιες είναι οι ανάγκες των φυλακών και των φυλακισμένων και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να καλύπτει μέρος από αυτές ανάλογα με τις δυνατότητές της.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου