Κολωνία: Ορθόδοξη Εσπερινή Λειτουργία για πρώτη φορά στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό.

Κολωνία: Ορθόδοξη Εσπερινή Λειτουργία για πρώτη φορά στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό.

Απλό ερώτημα – Δεν υπάρχουν στη Γερμανία Ορθόδοξοι ναοί για να συναντηθούν και να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι ;
Γερμανίας Αυγουστίνος: “όλοι πρέπει να γίνουν ένα για να πιστέψει ο κόσμος”.
Με αφορμή τη φθινοπωρινή γενική συνέλευση Ορθόδοξων Επισκοπών Γερμανίας (OBKD), η οποία έλάβε χώρα στην Κολωνία από τις 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκε στον Παπικό καθεδρικό ναό της Κολωνίας η πρώτη Ορθόδοξη Εσπερινή Λειτουργία.
O Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος εξέφρασε την χαρά του «για τη μοναδική συνάντηση προσευχής στον καθεδρικό ναό (Παπικό!!!) – κάτι που για τον ίδιο υπήρξε όπως τόνισε αποκορύφωμα» κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου του στη Γερμανία.
Κάλεσε δε του Ορθοδόξους να κατανοήσουν ότι αποτελούν μια μεγάλη κοινότητα και δεν πρέπει να χωριστούν σε εθνικότητες γιατί έχουν κοινό την Ορθόδοξη πίστη για την οποία πρέπει να δίνουν κοινή μαρτυρία. Για την σχέση Ορθοδόξων-Παπικών είπε ότι όλοι πρέπει να γίνουν ένα για να πιστέψει ο κόσμος. 

Από aktines.blogspot.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: kantam.gr:
Κάτι αντίστροφο έβλεπα πως συνέβαινε και στην Ελλάδα σε μία πόλη που, ενώ υπάρχουν πολλοί Καθολικοί Χριστιανοί, δεν διαθέτουν Καθολικό Ναό. 
Και όταν συνήλθα, κατάλαβα πως κοιμόμουν και έβλεπα όνειρο. 
Όμως αγάπη χωρίς αμοιβαιότητα . 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου