ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Σήμερα το πρωί, κάνοντας ένα περίπατο στον κήπο του μοναστηριού μπόρεσα να συλλογιστώ την χορωδία της ζωής.

Ο Aldo είναι στην Αγία Τράπεζα του ιερού και τελεί τη Θεία Λειτουργία, ενώ ο Pierangelo με ένα κουβά φέρνει την τροφή που περιμένουν μια δεκαριά όρνιθες και αρκετά περιστέρια.

Ο Angelo είναι στο εξομολογητήριο και διανέμει με την καρδιά του Θεού την αιτούμενη από τις ανθρώπινες δυστυχίες ευσπλαχνία , ενώ ο Alessandroφροντίζει στοργικά τον ηλικιωμένο αδελφό, όπως η μητέρα το μωρό της, που έχει ανάγκη να καθαριστεί και να πλυθεί. Ο Albertoσυλλέγει τις προσφορές των πιστών, ενώ ο Gaetano, ο οικονόμος του σπιτιού, στην αγορά δαπανά με σύνεση για τις συντήρηση της θρησκευτικής οικογένειας.

Ο Pioμελετά τον πολιούχο του ιερού, ενώ ο Damiano και ο Giacomo, στο ενοριακό γραφείο, τακτοποιούν έγγραφα και προετοιμάζουν τους αρραβωνιασμένους για να σχηματίσουν μια χριστιανική οικογένεια.

Ο Stefano δουλεύει πάνω στους ύμνους και στην ομιλία της κυριακάτικης λειτουργίας, ενώ ο Andrea περιγράφει πως περνάει συνήθως η χορωδιακή ζωή των μελών της θρησκευτικής οικογένειας.

Ποιο είναι το ασυνήθιστο;

Ο τονισμός της θρησκευτικής οικογένειας ξεκινά από την χορωδιακή προσευχή που μας βάζει σε κοινωνία με τον Θεό, καθιστώντας έτσι μοναδική κάθε υπηρεσία που γίνεται με αγάπη και που απαιτείται από το θέλημα του Θεού: να ωριμάσει μεταξύ των μελών η κοινωνία έως την ενότητα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου