ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ KINA…

Είναι προφανές ότι η απόφαση δεν είναι τοπικών παραγόντων αλλά “από ψηλά”.
Η Κυβέρνηση του Πεκίνου έχει αποφασίσει να κλείσει τα Καθολικά ορφανοτροφεία της χώρας. Αυτό έχει ήδη γίνει με το “Σπίτι της Αυγής” στο Zhaoxien και το αντίστοιχο του “Αγίου Ιωσήφ” στο Xianxian. Τα ιδρύματα αυτά, τα οποία συνήθως φιλοξενούν παιδιά με ειδικές ανάγκες, διοικούμενα κυρίως από Μοναχές, χαίρουν, από δεκαετίες, εκτίμησης στη χώρα. Εξάλλου δεν είναι πολύς ο καιρός που οι κρατικές αρχές αδιαφορούσαν τόσο γι` αυτά τα παιδιά που δεν τα κατέγραφαν στις επίσημες στατιστικές…


Όμως τώρα η εντολή είναι να μεταφερθούν όλα τα ανάπηρα παιδιά σε κρατικά ιδρύματα και να κλείσουν τα “ιδιωτικά” ιδρύματα. Επιπλέον απαγορεύονται οι επισκέψεις στους κάτω των 18 ετών, σε εφαρμογή του νόμου περί… προσηλυτισμού.
Το ίδιο συμβαίνει και με όσους κάτω των 18 ετών επιθυμούν να εκκλησιασθούν. Τούς απαγορεύεται! Ενώ στους ενήλικους τίθενται συνεχώς εμπόδια, όπως το κλείσιμο των Εκκλησιών το Πάσχα και η απαγόρευση παραδοσιακών προσκυνημάτων, λόγω covid. Όμως τα εμπορικά και τουριστικά αξιοθέατα παραμένουν ανοιχτά!
Το Πεκίνο στοχεύει στη μείωση της επιρροής της Εκκλησίας μέσω της απαγόρευσης άσκησης του κοινωνικού της έργου και στην εξαφάνιση της “υπόγειας” Εκκλησίας, που δε δέχεται να καταγραφεί. Όμως, σε συνδυασμό με τα γεγονότα στο Χονγκ Κογκ, αυξάνει η καχυποψία των πιστών και η προσέγγιση Αγίας Έδρας – Κίνας, μέσω της προσωρινής συμφωνίας για τον ορισμό Επισκόπων, τίθεται σε αμφισβήτηση.

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από AsiaΝews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου