Κερνίτσης Χρύσανθος:

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του μεγάλου δείπνου τονίζοντας πως η άπειρη αγάπη του Θεού προσκαλεί τον άνθρωπο σε μέγα δείπνο τόσο στον Ουρανό (Επουράνιος Βασιλεία), όσο και στη γη (Θεία Ευχαριστία). Ο άνθρωπος όμως δεν φαίνεται πρόθυμος να δεχθεί την πρόσκληση και επιχειρεί να δικαιολογηθεί προφασιζόμενος “προφάσεις εν αμαρτίαις”, καταλήγοντας στην άρνηση της θείας πρόσκλησης “ερωτώ σε έχε με παρητημένον”.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος καυτηρίασε τη λειτουργία των καταστημάτων κατά την ημέρα της Κυριακής και τόνισε πως στη μαστιζόμενη από την οικονομική κρίση πατρίδα μας δεν υπάρχει ανάγκη επιπλέον χρόνου για τις αγορές, αλλά ανάγκη οικονομικής ανάκαμψης των πολιτών. Η ημέρα της Κυριακής, όπως μαρτυρεί και το όνομά της, είναι ημέρα αφιερωμένη στη λατρεία του Θεού.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου