Κείμενα για την πανήγυρη του Χριστού Βασιλέα του Σύμπαντος

Εισαγωγή στην Θεία Λειτουργία

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ με χαρά για να γιορτάσουμε το Χριστό Βασιλιά όλου του κόσμου, προστάτη των νέων.

Το Χριστό που τον συναντάμε καθημερινά στο πρόσωπο του αναγκεμένου αδελφού μας, το Χριστό που μας καλεί στο όνομα του Αγίου Πατέρα να πάμε και να τον συναντήσουμε ξανά τον επόμενο Αύγουστο στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας κατά την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας.

«Η Μαρία σηκώθηκε και πήγε γρήγορα» (Λκ 1,39).

Ας σηκωθούμε και εμείς γρήγορα και ας πάμε να συναντήσουμε τον Χριστό. Ας γίνουμε πραγματικά  μαθητές του Βασιλιά μας. Ας διατηρήσουμε τη βαθιά μεταμόρφωση που λάβαμε μέσω του Βαπτίσματος. Ας διατηρήσουμε τη χριστιανική μας ταυτότητα και την πίστη μας ακέραιη ακόμη και μέσα σε ένα πολύ εκκοσμικευμένο κόσμο που η γενιά μας δοκιμάζεται καθημερινά.

Ας γίνουμε και απόστολοι του Βασιλιά μας, τον Χριστό. Ας αποφασίσουμε να δείξουμε αφού πρώτα πραγματικά το βιώσαμε ότι η πίστη είναι μια προσωπική απόφαση που εμπερικλείει ολόκληρη τη ζωή μας.

Γιατί είναι σημαντικό όταν συναντάς κάτι το όμορφο, να το διηγείσαι∙ όταν συναντάς κάτι το αληθινό, να το λες. Και αν έχεις καταλάβει ότι η ιστορία του Χριστού είναι σαν μια λάμψη που φώτισε για πάντα το δρόμο του κόσμου και του ανθρώπου δίνοντας του νόημα, τότε να το διηγείσαι σε όλους. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Και αν η συνάντησής σου με τον Χριστό άλλαξε την ύπαρξή σου και της έδωσε δύναμη, κατεύθυνση, χαρά και ζωή, τότε να προσκαλέσεις τους φίλους σου να την μοιραστούν.

Γι’ αυτό το λόγο σας καλέσαμε σήμερα εδώ, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε τη χαρά μας.


Εισαγωγή στο Α΄ Ανάγνωσμα

Η Χεβρών είναι η πόλη στην οποία ο Αβραάμ έχτισε θυσιαστήριο όταν έφτασε πρώτη φορά στη γη της επαγγελίας. Και εκεί έχει ταφεί η γυναίκα του Σάρρα. Η Χεβρών ήταν το θρησκευτικό κέντρο του Ισραήλ.

Δεν είναι μόνο ο λαός που επιλέγει τον Δαβίδ για βασιλιά τους επειδή τον εκτιμά και τον εμπιστεύεται αλλά ο ίδιος ο Θεός τον έχει διαλέξει. Ο βασιλιάς δεν είναι κάποιος που υπηρετείται από το λαό αλλά κάποιος που υπηρετεί και φροντίζει το λαό.

Ο ψαλμός περιγράφει τον ενθουσιασμό του προσκυνητή στην Ιερουσαλήμ την πρωτεύουσα του βασιλείου του Δαβίδ. Φανταστείτε την εντύπωση που έκανε στον επισκέπτη που ερχόταν από χωριά με φτωχικά σπίτια στην τεράστια οχυρωμένη πόλη με τον λαμπρό ναό στο κέντρο της.

 

Εισαγωγή στο Β’ Ανάγνωσμα

Αυτό που θα ακούσουμε είναι ένας χριστολογικός ύμνος που μας εξηγεί γιατί ο Ιησούς Χριστός είναι ο Βασιλιάς όλων των ανθρώπων.  

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου