Κατηχητικές και Ποιμαντικές Δράσεις

 

Στις αρχές Ιουλίου βρέθηκε στην Τήνο η Θεολόγος Άννα Μαρία Πρίντεζη η οποία πραγματοποίησε συναντήσεις με τους υπεύθυνους για την κατήχηση και την ποιμαντική της νεολαίας στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει η Αρχιεπισκοπή μας μαζί της από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η κα. Πρίντεζη ως Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής για την Κατήχηση, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου και σχετική συμφωνία μαζί της, σε συνεργασία με τις Κατηχήτριες και τους Κατηχητές, τους Εμψυχωτές της Νεολαίας και τους Υπεύθυνους για την προετοιμασία των Μελλονύμφων θα κάνει ποιμαντικές προτάσεις και σχεδιασμό για την ποιμαντική δράση μέσα στην Αρχιεπισκοπή για τα επόμενα χρόνια.

Η Εκκλησία παίρνει πάρα πολύ σοβαρά την κατήχηση των παιδιών και των νέων καθώς και την προετοιμασία στο γάμο και τη συνοδεία στον έγγαμο βίο. Όλες οι Καθολικές Επισκοπές στην Ελλάδα εγκαινίασαν νέες πρωτοβουλίες για την επιμόρφωση των Κατηχητών και εμψυχωτών καθώς και τον συντονισμό της κατήχησης ώστε να είναι πιο καρποφόρα και πιο ενδιαφέρουσα για τους κατηχούμενους. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η κα. Πρίντεζη συνεργάζεται με όλες τις Επισκοπές για να συμμορφωθούμε με την Αποστολική Επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου «Οδηγός για την Κατήχηση» και να ανανεωθεί η κατηχητική και ποιμαντική δράση στις Ενορίες μας.

Όπως ήδη έχει εκφραστεί από πολλούς πιστούς της Τήνου κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων για την Συνοδικότητα που μελετά η Παγκόσμια Εκκλησία, είναι καιρός να γίνουν βήματα μπροστά ακολουθώντας τις αποφάσεις της 2ης Συνόδου του Βατικανού και της 8ης Συνόδου της Τοπικής μας Εκκλησίας. «Γι’ αυτό, κάθε γραμματέας που διδάχθηκε για τη Βασιλεία των ουρανών, μοιάζει με οικοδεσπότη ο οποίος βγάζει από το θησαυρό του νέα και παλαιά» (Μτ. 13,52).

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου