Η ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑΞΟΥ ΤΗΝΟΥ

Στην Εκκλησιαστική Επαρχία Νάξου Τήνου, η κατήχηση ξεκινάει από την παιδική ηλικία και συνεχίζει και στην ενήλική ζωή.

Στην Εκκλησία της Τήνου, η κατήχηση των παιδιών γίνεται μέσω των δύο κατηχητικών κέντρων για τα παιδιά, για του νέους με την ευθύνη του Γραφείου Ποιμαντικής της Νεολαίας.
Το Γραφείο Αρχιεπισκοπής για την ποιμαντική της νεολαίας οργανώνει συναντήσεις για τους εφήβους και τους νέους ιδιαίτερα σε μεγάλες στιγμές της λειτουργικής ζωής και για τους ενήλικες με την προετοιμασία των μελλονύμφων, σεμινάρια για όλους και τρεις κατηχήσεις το χρόνο για τους γονείς που ετοιμάζουν τα παιδιά τους για την πρώτη κοινωνία και άλλες τόσες για τους γονείς που ετοιμάζουν τα παιδιά τους για το Μυστήριο του Χρίσματος.

Για τους ενήλικες η κατήχηση γίνεται μέσω της νεοκατηχουμενικής πορείας που λειτουργεί στην Ενορία της Χώρας Τήνου και κατά καιρούς με την ευθύνη της Αρχιεπισκοπής μας γίνεται η επιμόρφωση των λαϊκών που διαρκεί πέντε μήνες και γίνεται μία φορά την εβδομάδα.

ΚΑΤΗΧΗΣΗ

Στην Τήνο, υπάρχουν δυο κατηχητικά κέντρα, το πρώτο στην ενορία του Αγίου Νικολάου στην Χώρα της Τήνου και το δεύτερο στα Λουτρά, στο οποίο κατηχούνται τα παιδιά από τις ενορίες των χωριών. Η κατανομή των παιδιών γίνεται ανάλογα με την τάξη στην οποία φοιτούν.

Κατηχητικό κέντρο του Αγίου Νικολάου

Υπεύθυνος : π. Μάρκος Φώσκολος 
Βοηθός κα. Στέλλα Φωσκόλου          

Διενοριακό Κατηχητικό Κέντρο «Αγία Άγγελα», που λειτουργεί στο Μοναστήρι των Ουρσουλινών Μοναχών στο Πασσακρωτήρι της ΧώραςΛουτρά
Υπευθυνοι: Η αδελφή Θηρεσία Φόνσου και η Θεολόγος Μαρία Δελασούδα.

Στη Νάξο λειτουργεί ένα κατηχητικό κέντρο και κατηχούνται τα παιδιά τη ενορίας του Μητροπολιτκού μας Ενορικαού Ναού «Υπαπαντή του Κυρίου».
Υπεύθυνος είναι ο εφημέριος π. Γεώργιος Παλαμάρης  η Κατηχήτρια κυρία Φανή Δάσκου και η κατηχήτρια κυρία Λία Ππίντεζη.

Στην Πάρο η κατήχηση εξασφαλίζεται από τον εφημέριο και περιορίζεται στην προετοιμασία των Μυστηρίων της Ευχαριστίας και της Πρώτης Κοινωνίας.

Στη Μύκονο την κατήχηση την εξασφαλίζει ο εφημέριος στα παιδιά που ετοιμάζονται να λάβουν τα μυστήρια της Ευχαριστίας και του Χρίσματος. Φέτος κατηχούνται…..

Στην Άνδρο δεν υπάρχουν παιδιά για κατήχηση και η κατήχηση στους ενήλικες περιορίζεται στο κήρυγμα κατά τη Θεία Λειτουργία