Κατάνυξη στην Θεία Λειτουργία του Μυστικού Δείπνου στην Σάμο.

Κατάνυξη στην Θεία Λειτουργία του Μυστικού Δείπνου στην Σάμο.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Μυστικού Δείπνου στον Καθολικό Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Σάμο.

Χθες Μεγάλη Πέμπτη 28-4-16 το βράδυ τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Μυστικού Δείπνου, Σήμερα ξεκίνησε και επίσημα το Πασχαλινό τριήμερο στην ενορία μας, όπου η εκκλησία μας θυμάται με τις ιεροτελεστίες που πραγματοποιούνται την Σταύρωση, τον ενταφιασμό και την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χρηστού.

 Ακούσθηκαν  αναγνώσματα από το Βιβλίο της Εξόδου όπου εξιστορεί το πρώτο Πάσχα των Εβραίων αλλά και η επιστολή από τον Απόστολο Παύλο προς Κορινθίους όπου αναφέρει την ίδρυση της Θείας Ευχαριστίας. Τέλος ακολούθησε το Ευαγγέλιο όπου αναφέρεται στο πλύσιμο των ποδιών των μαθητών από τον Ιησού αλλά και στην προδοσία του Ιησού Χριστού από τον Ιούδα. 

Ακολούθησε η ομιλία όπου ο πατέρας Μάτσεκ  ο οποίος ήρθε από την Πολωνία για να εξυπηρετήσει την ενορία μας αυτές τις Άγιες μέρες. Αναφέρθηκε στα αναγνώσματα και στο Ευαγγέλιο που ακούστηκαν αλλά και στο νόημα των ημερών αυτών που διανύουμε. 

πηγή: http://www.catholicchurchsamos.gr

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου