ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ – Φιλανθρωπική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας

 ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ

                     
Φιλανθρωπική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας,

             Σωματείο αναγνωρισμένο

ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ

Όπως κάθε χρόνο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, η Κάριτας Νάξου-Τήνου διοργάνωσε στις 28 Δεκεμβρίου τη καθιερωμένη ετίσια φιλανθρωπική της εκδήλωση: «Καφές – Τσάι». Στην αίθουσα του Αγίου Αντωνίου που ήταν, ως συνήθως ασφυκτικά γεμάτη, οι μαθητές της μουσικής σχολής της Μαργαρίτας Σαλταμανίκα και του Πέτρου Κουσουσουνάδη πλαισίωσαν την εκδήλωση με την πρακτική απόδειξη των επιδόσεών τους, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα από όλους τους παρόντες.

Χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος βρισκόταν σε ποιμαντική αποστολή σε άλλο νησί της εκκλησιαστικής μας επαρχίας, ανέγνωσε ο γενικός Βικάριος π. Φραγκίσκος. Επίσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε με ενθαρρυντικά λόγια ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος της Κάριτας με τη σειρά του αναφέρθηκε με συντομία στη δράση της οργάνωσης και σε γενικές γραμμές τους κυριότερους στόχους για το 2016. Υπογράμμισε ιδιαίτερα τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της προσφυγικής εισροής πολύ μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας στην Ελλάδα. Ο εκκλησιαστικός παραστάτης π. Νίκος ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με τη γνωστή σε όλους καλλίφωνη φωνή και την κιθάρα  του.

Τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση ήταν 800 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν όπως είχε ανακοινωθεί για την αγορά υγειονομικού υλικού, γραφικής ύλης, επισκευής κλιματιστικών και ειδών καθαριότητας του Κέντρου Υγείας Τήνου. Όπως κάθε φορά τα είδη αγοράστηκαν από τοπικά καταστήματα και ελπίζουμε να βοηθήσουν στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας το οποίο, ενώ είναι πολύτιμο και αναγκαίο για τους κατοίκους, μοιάζει να μην τυγχάνει επαρκούς κρατικής υποστήριξης.

Παράλληλα ομαλά και με σταθερό ρυθμό συνεχίζονται όλα τα προγράμματα ανακούφισης των συμπολιτών μας. Το πρόγραμμα «Αγαπώ και Προσφέρω» χρηματοδότησης του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» καλύπτει σε μηνιαία βάση ανάγκες 60 οικογενειών στην Τήνο, 10 στην Νάξο και 10 στην Άνδρο. Πρόθεσή μας είναι να ενταχθεί και να καλυφθεί από το εν λόγω πρόγραμμα μια θέση, έστω μειωμένου ωραρίου, ενός κοινωνικού επιστήμονα ώστε οι ωφελούμενοι να λαμβάνουν μια πιο ολοκληρωμένη βοήθεια αλλά και να μπορούν να λαμβάνουν συμβουλευτικές υπηρεσίες που συχνά τόσο πολύ έχουν ανάγκη. Ομοίως με ομαλό τρόπο συνεχίζεται και η παροχή βοήθειας σε μαθητές, το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται χάρις στην ευγενική χορηγία των Κάριτας Ιταλίας με τις οποίες από δυο χρόνια τώρα έχει αδελφοποιηθεί η Κάριτας Νάξου – Τήνου.

Ενόψει της αγίας Τεσσαρακοστής που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη υπενθυμίζουμε ότι το διήμερο προσευχής υπέρ των σκοπών της Κάριτας θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Αντώνιο την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Μαρτίου με έμφαση στο έκτακτο Ιωβηλαίο Έτος της Ευσπλαχνίας.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο Τεσσαρακοστής που είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΤΑΣ οπότε και πραγματοποιείται ο ετήσιος έρανος για φέτος είναι το Σάββατο 29 και η Κυριακή 27 Μαρτίου. Ελπίζουμε στη γενναιόδωρη ανταπόκριση όλων και σημειώνεται επιπρόσθετα ότι αν κάποιος θέλει να δώσει την ετήσια συνδρομή του (6 ευρώ) ή κάποια επιπλέον προσφορά μπορεί επίσης να το κάνει δια μέσου των εθελοντών-αντιπροσώπων της Κάριτας ή σε συνεννόηση με την ταμία της τοπικής μας Κάριτας (Παλαμάρη Αιμιλία) ή με διακριτικό τρόπο σε κάποιο «σπίτι του φτωχού».

 Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι κανονικά, για δέκατη χρονιά, θα υλοποιηθεί και το 2016 η δράση συγκέντρωσης σε ενορίες συσκευασμένων τροφίμων καθ’ όλη τη περίοδο της σαρακοστής και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα αποσταλεί όπως κάθε χρόνο σε φορείς (της εκκλησίας και δημόσιους) στην Αθήνα οι οποίοι προσφέρουν καθημερινό συσσίτιο (μαγειρεμένο φαγητό) σε αστέγους αλλά ιδιαίτερα φέτος δεν θα παραβλεφθούν και οι σοβαρότατες ανάγκες των χιλιάδων προσφύγων. Μαζί με τα είδη διατροφής θα αποσταλούν επίσης και είδη ένδυσης, υπόδησης, παιχνίδια, κουβέρτες κλπ. Οι δυο αποστολές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όπως έχουμε αναφέρει ανακούφισαν ανάγκες στην Κω και τη Μυτιλήνη ενώ υπό το συντονισμό της Κάριτας Ελλάς που πραγματοποιεί ένα σπουδαίο έργο σε σχέση με την προσφυγική κρίση στη Αθήνα, τα βόρεια σύνορα της χώρας αλλά και τα ακριτικά νησιά μας θα μας δοθούν οδηγίες σχετικά με το τι ανάγκες υπάρχουν και πού ώστε να κινηθούμε αναλόγως. Οι εθελοντές και οι φίλοι της Κάριτας ας είναι έτοιμοι και σε επικοινωνία με τους κατά τόπους αντιπροσώπους Κάριτας καθώς σύντομα θα γίνει κάλεσμα για βοήθεια !

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου