Καλόγριες της Κ. Αφρικανικής Δημοκρατίας καταπολεμούν τον υποσιτισμό καλλιεργώντας Σπιρουλίνα

Καλόγριες της Κ. Αφρικανικής Δημοκρατίας καταπολεμούν τον υποσιτισμό καλλιεργώντας Σπιρουλίνα

Στην κατακερματισμένη από τον πόλεμο πόλη Μπανγκί της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας, αποστολή των καθολικών καλογριών είναι η καταπολέμηση του υποσιτισμού με τον πιο καινοτόμο τρόπο: καλλιεργώντας σπιρουλίνα, πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες στην πίσω αυλή του Κέντρου Υγείας.

Οι καλόγριες του Κέντρου Υγείας St. Joseph έχουν έρθει αντιμέτωπες με τις χειρότερες επιπτώσεις του πολέμου μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στην πρωτεύουσα του Μπανγκί. Από το 2012, χιλιάδες ζωές έχουν χαθεί και εκατοντάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων των θρησκευτικών ομάδων. Σύμφωνα με την Αδερφή Margherita Floris, η οποία διευθύνει το Κέντρο Υγείας για πάνω από 20 χρόνια, μια από τις πιο λυπηρές επιπτώσεις του πολέμου είναι ο υποσιτισμός.

Ο Sebastian Rich είναι ο γενναίος φωτογράφος που τόλμησε να εισχωρήσει στην εμπόλεμη περιοχή της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας για να καταγράψει τις ανάγκες όπως τις διευθετούν οι καλόγριες του Κέντρου Υγείας St. Joseph. Σε συνομιλία με το φωτογράφο η Αδελφή Margherita δήλωσε ότι ο αριθμός των παιδιών που φτάνουν με οξύ υποσιτισμό στο Μπανγκί «είναι πολύ μεγάλος, τόσο μεγάλος που δεν μπορώ να μετρήσω, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Οι Αδελφές που κατοικούν στο Κέντρο Υγείας βοηθούν γυναίκες και παιδιά πριν και μετά τον τοκετό. Κάνουν ότι καλύτερο μπορούν ώστε να ανακουφίσουν τα παιδιά που πάσχουν από οξύ υποσιτισμό εξαιτίας της έλλειψης προμηθειών, παίρνοντας κυριολεκτικά την κατάσταση στα χέρια τους. Αντί να περιμένουν να φτάσουν προμήθειες από τις Μ.Κ.Ο., οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν φτάνουν ποτέ αφού παρακρατούνται για λόγους ασφαλείας, οι καλόγριες καλλιεργούν φύκια πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες στην αυλή τους.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη περισσότερα παιδιά θα χάσουν τη ζωή τους στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία από υποσιτισμό και άλλες σχετικές ασθένειες παρά από σφαίρες. Οι θάνατοι από υποσιτισμό είναι πιο συχνοί την περίοδο των βροχών αφού οι διάρροιες και η ελονοσία θερίζουν αυτή την εποχή. Δυστυχώς, υπολογίζεται ότι 28.000 παιδιά στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία θα υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό μόνο αυτό το έτος.

Οι Αδελφές του Κέντρου Υγείας St. Joseph βοηθούν στη μείωση αυτών των δραματικών στατιστικών με την ελπίδα ότι και άλλα Κέντρα Υγείας σε τοπικές και αγροτικές περιοχές θα ακολουθήσουν το παράδειγμα.

Εναλλακτική Δράση

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου