«ΚΑΛΩΣ ΣΤΟΥΣ»!

Ο Γιακουμής, πατέρας  ενός μικρού παιδιού, κάθε πρωίκρατώντας από το χέριτο Λορεντζάκι, το πήγαινε  στο κοντινό σχολείο. Έκανε πάντα την ίδια διαδρομή και έτσι είχα τη δυνατότητα να τους συναντώ  και εγκάρδια να τους χαιρετώ: «Καλώς τους, καλημέρα και κουνώντας γιορτινά το  χέρι χαιρετούσα το παιδί, που και εκείνο με τη σειρά του ανταπέδιδε κουνώντας το δικό του χεράκι.

Αυτό γινόταν κάθε μέρα. Αλλά ένα  πρωινό χαιρέτησα όπως πάντα  τον πατέρα, και εκείνος απάντησε αμέσως στο χαιρετισμό μου. Μετά  απευθύνθηκα και στο μικρό με το συνηθισμένο χαιρετισμό  μου «καλώς τον»  κουνώντας και το χέρι μου, αλλά ο μικρός   όχι μόνο δεν με κοίταξε, αλλά και γύρισε κατσουφιασμένος από την άλλη μεριά.  Φοβούμενος ότι δεν με είχε ακούσει, το χαιρέτησα και πάλι, αλλά για απάντηση αντιμετώπισα την ίδια συμπεριφορά.

Τότε ρώτησα τον πατέρα του τι συνέβη;  Και ο πατέρας μού  απάντησε πως: «όταν ο μικρός  τσακώνεται με το αδελφάκι του, δεν έχει το κουράγιο να πλησιάσει τον πατέρα του και όταν  δεν τα έχει στα καλά με τον πατέρα του, δεν τα έχει στα καλά και με όλο τον κόσμο. Ενώ αντίθετα όταν  τα  έχει καλά με τον πατέρα  του, τότε κάνει χαρές σε όλους.

Αυτό το επεισόδιο  μου θύμισε, πως όταν είμαι σε αρμονία με το Θεό-πατέρα  μπορώ να  ζήσω εν ειρήνη  με όλους  και να δώσω χαρά σε όποιον περνά  δίπλα μου. Κάτι που δεν μπορώ να πετύχω όταν χάσω αυτή την αρμονία!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου